Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Dobrodelna akcija za Zalo

DOBRODELNA AKCIJA ZA ZALO

 

Z Zalo, simpatično deklico, polno otroškega veselja, smo se na Območnem združenju RK Novo mesto srečali že leta 2012. Predstavili so nam jo pobudniki akcije zbiranja sredstev za pomoč in olajšanje Zaline bolezni s posebnimi terapijami. Brez omenjenih terapij, ki jih ne krije zdravstvena zavarovalnica, bi bilo njeno stanje čedalje slabše. Odziv ljudi je bil velik, največji organizator zbiranja sredstev pa je bil mirnopeški kolesar Blaž Jarc.

Akcija je oživela spet konec lanskega leta, ko je družina izvedela, da bo Zala operirana v Ameriki. Operacijo bo krilo zdravstvo, pomembno pa je, da se bo nadaljevalo s terapijami, ker drugače ne bo učinkovito. Torej zbiramo sredstva za kritje stroškov za Zaline spremljevalce v Ameriki in pooperativne terapije.

 

Do sedaj se je v vseh letih od vseh sredstev zbralo 21.151 eur. Od zbranih sredstev se je porabilo za Zaline terapije in ortopedske pripomočke ter eno operacijo, ki je bila opravljena v Srbiji 11.115 eur.

Torej do koncerta, ki je bil organiziran v nedeljo, 17. aprila 2016, je bilo na posebnem računu Območnega združenja RK NM 10.036 eur. S koncertom se je zbralo 5.680 eur, od zbranega papirja pa še 1500 eur, torej je skupaj na računu 17.216 eur.

Za pomoč pri organizaciji humanitarnega  koncert se zahvaljujemo Vladki Vidic, vsem nastopajočim ansamblom, pevcem in voditelju, Šolskemu centru Novo mesto, ki je podaril dvorano, GVS za varovanje in SAZAS-u.

Draga Zala, držimo pesti zate in želimo, da se imaš dobro na potovanju, ki te čaka, da se kmalu vrneš zadovoljna in živahna. Srečno!

 

                    

Oglejte si tudi