Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Občni zbor prostovoljnega gasilskega društva Šmihel pri Žužemberku

V soboto 28.01.2017 je v gasilskem domu Prostovoljnega gasilskega društva Šmihel pri Žužemberku potekal 89. redni letni občni zbor, na katerem so predstavniki društva predstavili njihovo delovanje v letu 2016 ter potrdili planske cilje za leto 2017. Zbora so se poleg domačih gasilcev in gasilk udeležili tudi predstavniki ostalih društev Občinskega gasilskega poveljstva Žužemberk, župan občine Franc Škufca, podžupan   Jože Šteingel, občinski gasilski poveljnik  Boris Sajevic ter član upravnega odbora Gasilske zveze Novo mesto   Tomaž Obštetar.

Iz poročila poveljnika društva   Marjana Pečjaka je bilo razvidno, da so gasilci PGD Šmihel pri Žužemberku  v preteklem letu posredovali na dveh intervencijah, in sicer pri travniškem požaru v mesecu aprilu ter pri požaru delovnega stroja v mesecu juliju.  V letu 2016 (april)  so organizirali vajo gašenja travniškega požara ter (oktober) vajo evakuacije otrok iz podružnične osnovne šole Šmihel pri Žužemberku.  Skupaj z gasilci PGD Križi so organizirali operativno požarno vajo zasebne stavbe s primarnim namenom spoznavanja opreme obeh društev in še toliko bolj s stališča skupnega med-društvenega timskega sodelovanja. Aktivno udeleženi so bili tudi na sektorski vaji, ki je bila v preteklem letu organizirana v kraju Hinje. Skozi celotno leto so bili zelo dejavni tudi na raznih okoliških prireditvah, kjer so skrbeli za varovanje.

Nedvomno se lahko pohvalijo, da je v letu 2016 njihovih 9 pripravnikov  uspešno opravilo nadaljevalni tečaj za gasilca. Pridobili so tudi dva nižja gasilska častnika ter enega voznika C kategorije, ki bo upravljal z njihovim gasilskim vozilom za gozdne požare (GVGP-2).

Police gasilske dvorane sedaj na novo krasijo štirje pokali. Tri pokale so prejeli gasilci na tekmovanju v Žužemberku (mladinci 1. mesto, pionirji 2. mesto ter člani B 3. mesto) ter enega (1. mesto) na 13. kvizu gasilske mladine GZ Novo mesto.

V prihodnjem letu so si člani društva začrtali velike cilje, ki jih bodo nedvomno tudi uresničili. Njihovo dobro voljo, zavzetost in predanost društvu pozdravljajo tudi ostali udeleženci občnega zbora. 

Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi