Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor Kulturnega društva Šmihel pri Žužemberku

V nedeljo 02.04.2017 je v prostorih gasilskega doma potekal 9. občni zbor Kulturnega društva Šmihel pri Žužemberku. Poleg članic in članov društva se je dogodka udeležila tudi občinska svetnica ga. Ida Kastelic.

Na občnem zboru so predstavniki posameznih sekcij društva (telovadba, orientalski ples, rekreacija ni nogomet, pravljične urice, Mlaj, pevski zbor, pritrkovalci) predstavili poročila o njihovem delovanju v letu 2016 ter si začrtali cilje, ki jih imajo namen realizirati v tekočem letu.

V preteklem letu se je zvrstilo obilo pomembnih in odmevnih dogodkov za tukajšnje kulturno društvo. Organizirali so prvo občinsko tekmovanje v košnji trave z ročno koso, ki je pritegnilo zanimanje tekmovalcev in obiskovalcev tudi izven meja občine. Vsekakor lahko omenimo farno žegnanje, kateremu je kulturno društvo dodalo poseben spiritualen pečat. Združili so duhoven pomen praznika z zgodovino Šmihela ter k temu dodali pridih domačnosti in otroške ustvarjalnosti. V sklopu prireditev Trških dni je predstavnica sekcije Mlaj ga. Maja Papež Iskra pripravila nadvse zanimivo zgodovinsko predavanje z naslovom Vila rustika in Rimljani v Šmihelu, katerega je s svojimi ugotovitvami in poglobljenim znanjem podkrepil arheolog, zgodovinar in kustos Dolenjskega muzeja g. Borut Križ.

Kulturniki so svojo pozornost namenili tudi najmlajšim, in sicer z organizacijo obiska Svetega Miklavža v cerkvi ter norčavim pustnim rajanjem.

Ne smemo pozabiti na njihovo decembrsko akcijo peke toplih piškotkov, ki poteka že več let zaporedoma v sodelovanju z Osnovno šolo Žužemberk ter Rdečim križem. Osnovnošolci s sladkimi dobrotami razveseljujejo starejše občane po okoliških vaseh ter jim zaželijo lepe praznike. S tako majhno pozornostjo skrbijo za prav posebno vez v medgeneracijskem sodelovanju.  

Na občnem zboru so člani društva soglasno izglasovali spremembo v zasedbi upravnega odbora. Z omenjenim dnem delo dosedanje tajnice go. Jožice Zaletelj nadomesti in prevzame ga. Nevenka Urbančič. Mesto predsednice in blagajničarke nadaljujeta obstoječi članici, in sicer ga. Karmen Sadar ter Helena Barle.

Vodstvo kulturnega društva se zahvaljuje vsem svojim članom, sponzorjem in krajanom za požrtvovalno in nesebično pomoč pri izvedbi in soustvarjanju dogodkov ter širitvi kulturnega gibanja majhnega kraja.

Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi