Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Decembersko vzdušje v Šmihelu

Decembra je bilo v Šmihelu zopet pestro. Minil je v vzdušju ustvarjanja, obdarovanja in skrbi do drugih, predvsem starejših sokrajanov.

V začetku decembra so otroci skupaj s starši in učiteljicama  na podružnicni šoli Šmihel izdelovali voščilnice z dobrimi željami za prihajajoče praznike, namenjene starejšim vaščanov okoliških vasi, katere so potem dodali k škatli s piškoti.


Na Miklavžev dan je otroke obiskal Miklavž s svojima angelčkoma in nepogrešljivim parkeljnom, ki je zopet opomnil otroke, da morajo biti pridni, če nočejo, da on dobi darila namesto njih.

Sekcija Mlaj je zopet organizirala dobrodelno akcijo Topli piškotki in tako so se 19. decembra zopet izkazale gospodinje okoliških vaši, ki so napekle sladke dobrote za starejše,  katere je v okviru sekcije Mlaj in KORK zbirala Maja P. Iskra. Letos so zbrali 37 kg piškotov in s pomočjo ostalih pridnih rok, oblikovali pakete presenečenja za 69 sokrajanov.

Tudi na decemberski pravljični urici so otroci brali o prihodu dobrih moz ter knjige z božično vsebino in ustvarjali voščilnice z dobrimi željami.

24. 12. pa so učenci podružnične šole Šmihel z učiteljicama Petro Zadel in Marjeta Zore naredili že tradicionalni praznični obdarovalni sprehod in starejšim občanom ter ljudem s posebnimi potrebami razdelili škatlo piškotov z voščilnico otrok.

Oglejte si tudi