Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Darilo za Božička

 

Čas hitro beži in že je tu veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je čas veselja, smeha, razkošnih želja, različnih praznovanj in najbolj primeren čas za izkazovanja zahval in voščil. Slovenija je ena tistih redkih držav, kjer darila nosijo kar trije dobri možje – najprej Miklavž, nato Božiček, na koncu pa še Dedek Mraz. In v zadnjih letih prinesejo vse več daril. Dobrohotni Božiček, ki prihaja s Severnega tečaja in otrokom deli darila, je starejši od belega dedka Mraza, ki se je »rodil« kot Ded Moroz ob ustanovitvi Sovjetske zveze v prejšnjem stoletju, in veliko mlajši od Miklavža (resničnega Svetega Nikolaja), ki je evropskim otrokom že v srednjem veku nosil darila.

V Knjižnici Dvor so otroci poslušali pravljico Darilo za Božička, ki jo je napisala Monica Pierazzi Mitri. Božiček nocoj vsem deli darila. Kdo pa bo obdaril Božička?
Božični večer je in medvedek Tomi komaj čaka, da bo dobil darila. Nenadoma pa se nečesa spomni … Po  pravljici so izdelali božično sliko z jelenčkom Rudolfom, ki jim bo polepšala decembrski čas. Božiček se namreč pripelje s sanmi, ki jih po zraku vlečejo severni jeleni. Prvi v vpregi je jelenček Rudolf.

 Mogoče pa bodo po tej pravljici otroci presenetili Božička z darilom in ne bodo samo čakali, kaj jim bo on prinesel. In še nasvet za otroke: zraven pisma, ki ste ga napisali Božičku, pustite majhno darilce zanj, ki ga lahko spravite v majhno škatlico in nanjo napišete za Božička. Gotovo ga boste zelo razveselili.

Naj vam to novo leto prinese veliko sreče zdravja in veselja.

Oglejte si tudi