Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Evropsko prvenstvo v raftingu

 

 

Mednarodna rafting zveza je organizacijo letošnjega evropskega prvenstva v raftingu zaupala skupni kandidaturi Rafting zveze Slovenije, Občine Straža in straškega Rafting kluba Gimpex. Prvenstvo, ki bo potekalo od ponedeljka, 16. maja, ko bo tudi uradna otvoritev, do sobote, 21. maja, ko bo tudi zaključek prvenstva s sklepno prireditvijo in podelitvijo medalj in pokalov najboljšim, se bo odvijalo na dveh lokacijah. Nastanitveni kamp ekip in prireditveni šotor bo v športnem parku Breza v občini Straža, tekmovanja – discipline sprint, dvobojevanje in slalom bodo potekale na umetni progi v Tacnu, spust pa na reki Krki od Zagradca do Šmihela. Nastopilo bo rekordno število ekip, kar 63 iz 16 držav. Pričakovano bo najmočnejša konkurenca med člani, nastopilo bo 20 moških in 13 ženskih ekip. V soboto in nedeljo so predvideni neuradni treningi na umetni progi v Tacnu, v ponedeljek sledijo še uradni treningi. Od torka, 17. maja, pa do četrtka, 19. maja, bodo v Tacnu potekale tekme v sprintu, dvobojevanju in slalomu. Tekmovanje  bo tudi na    brzicah reke Krke, kjer bo v petek, 20. maja, uradni trening spusta za vse ekipe, naslednji dan, 21. maja, pa sledi zaključek prvenstva s kraljevsko disciplino, s spustom, na brzicah Krke od Zagradca do Šmihela.

V nedeljo, 22. maja, pa bo pri novem sprehajalnem mostu v Straži potekala ekshibicijska tekma v eni kategoriji med ekipami.
Vabljeni!

 

DNEVNI DOGODKI v ŠPORTNEM PARKU BREZA

 

Ponedeljek, 16.5.2016, ob 19.30 uri: Slavnostna otvoritev prvenstva z mimohodom tekmovalcev držav udeleženk, slavnostnimi govorniki, in nastopom mažoretk, učencev OŠ Vavta vas, ki bodo predstavili države, ter nastopom skupine Rokapela. Program bo povezoval pevec in radijski voditelj Klemen Bunderla.

Torek, 17.5.2016, ob 20.00 uri:          Podelitev medalj najboljšim v disciplinah sprint in H2H moški in ženske v kategorijah U19, U23 in master, z nastopom učencev Glasbene šole Marjana Kozine.

Sreda, 18.5.2016, ob 20.00 uri:          Podelitev medalj najboljšim v disciplinah sprint in H2H moški in ženske v kategorijah člani, z nastopom učencev Glasbene šole Lipičnik in folklorna skupina OŠ Vavta vas.

Četrtek, 19.5.2016,    ob 17.00 uri:     Pokušina straških vin Društva vinogradnikov Straža, salam Turističnega društva Straža in medenih izdelkov Čebelarskega društva Straža Dolenjske Toplice.

ob 20.00 uri:   Podelitev medalj najboljšim v disciplinah slalom moški in ženske v vseh kategorijah, z nastopom harmonikarjev Glasbene šole Lipičnik in domačo skupino Jerman.

Sobota, 21.5.2016 ob 19.00 uri:         Zaključek prvenstva s podelitvijo medalj najboljšim v spustu v vseh kategorijah , ter podelitvijo medalj in pokalov najboljšim v skupnem seštevku. Zaključek bo glasbeno in plesno obarvan. Po zaključni slovesnosti sledi veliki koncert skupin: Dolenjski zvoki, Žuta minuta in Kok band.

 

Dolenjski zvoki, Žuta minuta in Kok band

 

 

SPREMLJAJOČI DOGODKI V ZAGRADCU

Petek, 20.5.2016, ob 20.00 uri:                      Koncert skupine San Diego v Parku Loka Zagradec

Sobota, 21.5.2016, ob 8.30 uri           :           sprejem tekmovalcev in navijačev v Zagradcu

 

 

EKSHIBICIJSKA TEKMA

Nedelja, 22.5.2016. ob 10.00 uri:       Tekmovanje v eni kategoriji med ekipami se bo odvijalo pri novem sprehajalnem mostu v Straži. Za zmagovalca ne bosta pomembni samo moč in tehnična pripravljenost, temveč tudi sreča.

 

 

 

 

Oglejte si tudi