Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

V Zrečah našli izgubljene čarovnice

Zadnja oktobrska sobota je bila pri vlaku v Zrečah nadvse čarovniško obarvana. V sklopu dogodkov Mavrične jeseni so člani KUD-a Vladko Mohorič Zreče pripravili že tretje leto zapored »Noč čarovnic«
Piše: Urška Firer, Foto: Jaka Jazbec

Pestra ponudba različnih delavnic

Otroške delavnice so se pričele po drugi uri popoldan. Otroci so tako skupaj s starši izdelovali razne čarovniške pripomočke od klobukov, oblek, kap in seveda tudi različne vrste črnih mačk, netopirjev skratka vse kar je povezano s čarovnicami. Nekateri so se prepustili ličenju in tako dobili čisto drugačen videz. Ob okusnih palačnikah pa so si sami pripravljali še skrivnostne čarovniške napitke.

Čarovnice iskali v labirintu

Najbolj oblegan pa je vsekakor bil labirint saj so se v njem skrivale čarovnice. Tudi starši, dedki in babice so želeli videti čarovnice zato so se še sami podali vanj. Po končanih delavnicah je sledila igra »Sojejenje čarovnici Loreni«, ki so jo pripravili člani literarnega društva Gnezdo iz Slov. Konjic. Po uspešnem sežigu čarovnice na grmadi pa se je začelo še veselo druženje z ansamblom Ice band. Koordinatorka prireditve Marjana Šloser je povedala da takšna prireditev ne bi uspela brez pomoči članov društva, zaposlenih v Vrtcu Zreče ter seveda vseh ostalih prostovoljcev, ki so s svojim prostovoljnim delom pripomogli, da so bili izvedeni vsi dogodki. Pripravljali smo se dobra dva meseca. Veseli smo, da se je prireditve udeležilo preko sto obiskovalcev, želimo si, da bi bilo tudi v prihodnje tako.

 

Oglejte si tudi