Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Swatycometovkam ni uspelo

Ekipa Swatycomet Zreče:  Pavlič Nina (7), Kotnik Carmen (5), Napotnik Patricija (12), Podkrajšek Doroteja, (5),Hrustelj Tjaša (1), Podkrajšek Patricija (1),  Jakob Janja, Potočnik Anja, Slatinek Vesna, Skerbinek Eva(0),  Capello Maša;  Trener ekipe: Klokočovnik Boris,  pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Swatycomet Zreče pričenjajo boj v drugem delu državnega prvenstva.  V petek 15.01.2016 so gostovale v Draš centru v Mariboru, proti ekipi Nova KBM II. in izgubile. Domačinke so bile enostavno boljše v vseh elemntih igre, predvsem po zaslugi Čeplak-ove  in  Košenin-ove. Že v začetku  so domačinke odločno krenile v tekmo in boj za nove točke. Gostje so poizkušale vse, vendar je bil sprejem slab, nikakor pa se niso mogle razigrati podajačice, katere so kar po vrsti grešile v podaji ali pa so doživele pisk s strani sodnika za dvojno žogo.  tako so domačinke po napakah gostij povedle kar z 9:1, gostje iz Zreč so sicer v nadaljevanju dosegle nekaj točk, vendar so domačinke večale prednost in pri vodstvu z 19:8 je bilo jasno, da iz presenečenja ne bo nič in bodo domačinke dosegle lažje set kot so ga pričakovale. V drugem setu pa so se igralke iz Zreč vendarle zbrale in zaigrale bolje. Domačinke so v prvem delu do tehničnega odmora še prevladovale v napadu in pri prvem tehničnem odmoru so še vodile 8:3. V nadaljevanju pa so v bloku gostje iz Zreč  povsem ustavile Košenino in Čeplakovo, kar je prineslo tudi boljšo igro v polju in napadu. Gostje iz Zreč so v nadaljevanju najprej do drugega tehničnega odmora ujele domačinke v nadaljevanju pa je na sceno stopila Napotnik Patricija, katera je z dobrim servisom domačinkam povzročila preglavice, domačega stratega Zorenč Sebatsjan-a pa prisilila v številne menjave v ekipi. Gostje iz Zreč so vodile še z 20:23, vendar na koncu klonile po servisu Zemljariče-ve, katera je uspešno servirala, na mreži pa uspešno zaključila napade Čeplak-ova.

V tretjem nizu so v začetku imele pobudo igralke iz zreč, katere so do prvega tehničnega odmora vodile že z 4:8. Domačinke pa so lovile gostje na napakah v obrambi, kjer so grešile, medtem ko so gostje v napadu povsem vzpostavile ravnotežje. Uspešne so bile igralke iz Zreč tudi v bloku, kjer so uspešno ustavljale napade domačink. Pri vodstvu 12:13, pa so gostje iz Zreč znova naredile nekaj napak in domačinke so jim pobegnile na vodstvo 18:13. Gostje iz zreč so se ponovno približale po uspešnem začetnem udarcu Podkrajšek Patricije, uspešnih blokih Podkrajšek Doroteje in Napotnik Patricije, ter napadih Pavlič Nine znova še zadnjič približale na 19:18, žal pa do preobrat ni prišlo in domačinke so zanesljivo osvojile set v boju za vrh prvenstvene lestvice. Odbojkarice iz Zreč pa naslednjo soboto čaka nova težka tekma, saj prihaja v telovadnico OŠ Zreče ekipa Kajuh Šoštanja, ki nujno potrebuje nove ligaške točke, saj jih v nasprotnem primeru čakajo kvalifikacije za obstanek v ligi.

Oglejte si tudi