Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Prvi dan za las ob zmago

Na turnirju regij se je zbralo kar 168 športnic in športnikov ter več kot 30 strokovnjakov izpodročja mladinske odbojke. Med šestimi regijami je nastopila tudi Koroško-Savinjska regija, za katero sta zaigrali tudi Neža Pec in Eva Skerbinek, članici OK Swatycomet Zreče.
Koroško-Savinjska regija je tokrat nastopila skupaj z Gorenjsko in Primorsko v skupini A. V prvi tekmi so z 2:0 Gorenjke premagale Primorke. V drugi tekmi je selektor Štekl za Koroško-Savinjsko regijo poslal na parket:pikl, Rituper, Mdved, Temnikar, Stropnik, Skerbinek in Banko (L). Primorke so odločno pričele, v svoji igri niso popuščale. Štekl pa ni mogel najti kombinacije igralk, ki bi lahko obrnile ritem igre in potek dogajanja na igrišču. Primorke so oba seta dobile z razliko 10 točk in se veselile prve zmage na turnirju.
To pa je pomenilo, da morajo igralke Koroško-Savinjske regije dobiti tekmo proti Gorenjski, da bi si priigrale možnost nastopa v polfinalu.
Strateg Štekl je zato v drugi tekmi proti Gorenjski naredil nekaj menjav v prvi postavi in poslal na parket Fink, Pec, Temnikar, Skerbinek, Božič, Pikl in Banko (L). Gorenjke, ki so bile v naleto po svoji prvi zmagi, so prvi set odločile dokaj zanesljivo v svojo korist; 25:17.  Drugi set je nato po preobratu v igri pripadel Koroško-Savinjski regiji. Tretji, odločilni skrajšan set, pa je ponudil pravo dramo. Nobena od ekip si ni priigrala zanesljive prednosti, ki bi jo lahko peljala do zmage. Napeto je bilo vse do končnice, kjer je po rezultatu 14:14 z dobrim napadom priigrala točko Neža Pec in tako so igralke Koroško-Savinjske regije povedle z 15:14. Žal je nato sledila mini serija treh gorenjskih točk, najprej Kavčičeva, nato pa še Zormanova z dvema zaporednima točkama in veselje Gorenjk.

S tem je bilo jasno, da bodo Gorenjke igrale v polfinalu, Koroško-Savinjski regiji pa je ostala tekma za 5. mesto na turnirju.

Oglejte si tudi