Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

INVALIDI IN TRIJE KRIŽI

Na velikonočni ponedeljek se je zbralo 18 članov Območnega društva invalidov Dravinjske doline, da se odpravijo na tradicionalen rekreativni pohod. Po obilnih obrokih, ki so jih použili med prazniki, so komaj čakali, da razmigajo svoje skoraj zastale ude.
Zbrali so se pri pokopališču, kjer jih je pozdravil predsednik društva Ivan Pavlič in jim zaželel lahkotno hojo. Veselo so krenili proti staremu gradu in naprej do treh križev.  Seveda je  med potjo pogovor stekel o vseh mogočih stvareh. Občasno so govorci tudi utihnili in prisluhnili žvrgolenju gozdnih pevcev ali pa so občudovali ozelenelo Konjiško goro in prebujajočo naravo. Tako so prispeli do treh križev. Vsak križ stoji z določenim namenom in spominja na nesrečne dogodke. Prvotno so bili postavljeni na različnih mestih Konjiške gore in so propadali. Pred mnogimi leti jih je gospod Franc Jevšenak  s Kamne gore obnovil . Sedaj stojijo na enem mestu. Zanje skrbijo krajani Kamne gore.
Franc Rečnik, poverjenik za rekreacijo, je za popotnike priskrbel z malo tekočega okrepčila. Tudi skromna malica iz nahrbtnika je šla slastno v tek.                                                  
Ob povratku v Slov. Konjice so krenili na kosilo v znano gostišče.


Olga Pančič                                                                                                                                                                                                                            

Oglejte si tudi