Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Obisk predsednika Državnega zbora RS, dr. Milana Brglez v Občini Zreče

V petek, 3.7.2015 je Občino Zreče obiskal predsednik Držvanega zbora RS, dr- milan Brglez. V okviru obiska se je sestal s svetniki, predsedniki Krajevnih skupnosti ter predstavniki političnih strank. Župan Občine Zreče, mag. Boris Podvršnik ga je seznanil z osnovnimi podatki o Občini Zreče, izvedenimi projekti, načrti Občine Zreče v prihodnjih letih ter izzivi za prihodnost. Z osnovnimi podatki o programu turizma v podjetju Unior d.d. ter njihovimi plani ga je seznanil tehnični direktor programa turizem. g. Aleš Slapar.

V nadaljevanju se je predsednik, dr. Milan Brglez srečal s predstavniki Osnovne šole Zreče. V podjetju Unior d.d. se je sestal s predsednikom uprave Unior d.d., g. Darkom Hrastnik in članom uprave Unior d.d., g. Brankom Bračko. Ogledal si je kovačnico ter program strojne opreme. V podjetju GKN Driveline Slovenija d.o.o. me je delovanje podjetja predstavil direktor podjetja g. Andrej Poklič. Ogledal si je tudi proizovodnjo.

V okviru obiska Občine Zreče si je predsednik, dr. Milan Brglez ogledal še delovanje čistilne naprave v Občini Zreče ter se odpravil tudi v vasico Skomarje nad Zrečami. Na Skomarju mu je župnik, g. Stanko Krajnc razkazal cerkev sv. Lamberta na Skomarju ter grob Jurija Vodovnik. Ogledal si je tudi zbirko pisca ljudskih pesmi iz Skomarja Jurija Vodovnik. Pred Skomarsko hišo ga je pričakal kulturni nastop Folklorne skupine Jurij Vodovnik iz Somarja, v sami Skomarski hiši pa se je srečal s kmeti Zreškega pohorja.

Oglejte si tudi