Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Občina Zreče in Univerza v Mariboru bosta sodelovali

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar in župan Občine Zreče mag. Boris Podvršnik sta 8.10.2015 podpisala Sporazum o sodelovanju na področju trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja regije. Tako želijo s pozitivnim zgledom ustvariti inovativno okolje, ki bo z razvojem, ustvarjanjem in prenašanjem ključnih znanj pripomoglo h kakovostnemu, uravnoteženemu, trajnostnemu in družbeno odgovornemu razvoju Občine Zreče, Univerze v Mariboru in Republike Slovenije, v času nove razvojne perspektive 2014-2020. Današnji sporazum so pozdravili predstavniki območnih podjetij (Unior, Swatycomet, GKN Driveline Slovenija, Fijavž) in Obrtne zbornice Slovenske Konjice ter se strinjali, da je treba znanje čimprej prenesti v prakso. Otroci Pevskega zbora Iskrice Vrtca Zreče pa so ob tem rektorju Univerze v Mariboru izročili risbico svojega srca.
 

Razvojni projekti bodo specificirani po posameznih tematskih področjih sodelovanja, ki se bodo vzpostavila glede na razvojne interese občine na področjih prostorskega in urbanističnega načrtovanja, varstva okolja, prometne ureditve, trajne mobilnosti, turizma, informatike in sodobnih IT rešitev, energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije ter socialnega razvoja.

»Univerza v Mariboru mora s svojim znanjem, raziskavami in strokovnostjo postati osrednji prostor povezovanja z gospodarstvom in identificiranimi realnimi razvojnimi potrebami iz lokalnih skupnosti. Naša dolžnost je, da znanje in strokovnost, s povezovanjem z lokalnimi skupnostmi, združimo v generiranje razvoja Občine Zreče kot tudi širše vzhodne regije«, je ob podpisu sporazuma povedal rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.

»Pripravili bomo nabor projektov za skupno sodelovanje z Univerzo v Mariboru pri uresničevanju strategije trajnostnega urbanega in družbeno odgovornega razvoja občine. Pri oblikovanju Nabora projektov bomo izhajali iz sprejete Vizije in strategije občine, sprejetih strateških dokumentov, Regionalnega razvojnega programa za Savinjsko statistično regijo za obdobje 2014-2020  ter evropske razvojne perspektive 2014-2020«, pa je povedal župan Občine Zreče mag. Boris Podvršnik.

 

Oglejte si tudi