Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Le denarna kazen nas spremeni

 Pa je spet čistilna  akcija za nami. Razmišljam o tistih zadevah,ki  jih najbližji potoku-mečejo enostavno namesto v kanto za smeti,kar v bližnji potok. Obrežejo  sadje, veje pa  odnesejo v bližnji potok, čistijo vrt-pa gre vsa zel v potok. Plastika seveda tudi.


Potem pa pride deževje. Potok se maščuje,poplavi ne uidemo. »Krivi« so občinarji, gasilci pa v najhujšem  mrazu dežurajo in rešujejo. Vse skupaj  pa odnaša potok tudi s tem povezane stroške. Tisti,ki obrezujejo drevesa,bi lahko veje prav tako  zrezali,posušili,in z njimi zakurili v peči ali pa kaminu. Se vam ne zdi nerodno,da prihajajo na vaše dvorišče tuji ljudje čistiti nabrežino?


Za urejenost okolja bi morali vsi skrbeti in ne le nekateri. Uničevanje skupnih dobrin bi morali zatreti in skupaj nadzirati. Vse kar se dela večkrat,plačuje večkrat je minus za mesto Zreče. Lahko bi za  denar,ki se namenja za popravilo uničenih zadev-namenili drugim, novim izboljšavam kraja.


Zlomljeni koši za smeti,uničene klopi ob jezeru,navožene smeti v gozd,metanje odpadkov na cesto,pločevinke,ki jih mladi (nekateri)mečejo iz avta .Je to potrebno?Zakaj se morajo klopi metat v jezero?Zakaj se  uničujejo mize na tržnici,hoja po mizah,ki jih sicer uporabljajo za prodajo živil  kmečke  žene,Rdeči križ pa za razdelitev hrane. Starši-opozorite otroke doma,da se te stvari ne delajo,da se po mizah ne vozijo s kolesi (ja,tudi to se dogaja).Ko so akcije pa je zelo malo mladih,ki se javijo,da bi pomagali. Ko bodo vsi spoznali kako zelo težko  starši določene stvari plačajo-bodo morda nekateri razumeli zakaj se skupne dobrine ne uničujejo. In občina? Mi smo vsi  Občina- kolikor damo v skupnost,toliko imamo.

Oglejte si tudi