Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Gasilski veterani obiskali Zreče

V sredo, drugi teden meseca septembra je Destinacijo Rogla Pohorje obiskalo 180 izletnikov veteranov ljubljanskih gasilskih društev. Najprej so se ustavili v Zrečah na avtobusni postaji kjer so jih pričakali vodniki potem pa so se skupaj odpeljali do Muzeja ozkotirne železniške proge Poljčane – Slov. Konjice – Zreče, kjer so jih sprejeli zrečani in ob pogledu na vse skupaj so bili zelo presenečeni. Ob izstopu iz avtobusov jih je s poskočno melodijo najprej pozdravil harmonikar Avgust Dečar.
Pri vlaku jih najprej pozdravil Cveto Štefanič vodič in koordinator izleta ter jim orisal celoten program izleta. Besedo je predal Urški Firer iz zreškega TIC-a, ki je vsem zbranim izrekla dobrodošlico. Martin Mrzdovnik, predsednik KUD-a Vladko Mohorič pa jih je popeljal v čas, ko je v naših krajih vozil ta nepozaben vlak in jim kasneje razkazal tudi tri muzejske zbirke v zgornjih prostorih železniške postaje. Še prej pa je Miran Vajt simbolično dvignil rampo, da so lahko eni odšli na ogled v zgornje prostore, drugi pa so se odpravili na pokušino Pohorskega lonca – tradicionalne avtohtone jedi tega območja, ki ga je pripravil Marjan Vezenšek iz Gostilne Jurček.

Zbrani so si lahko po bliže ogledali še Pohorsko tržnico saj so se na njej predstavili ponudniki blagovne znamke »Okusi Rogle«, in sicer: Mojca Potnik Šonc s svojimi polstenimi izdelki, Turistična kmetija Arbajter s svojimi domačimi dobrotami ter tudi Žganjekuha Vahter z njihovo pestro ponudbo. ZŠAM Zreče so bili zelo veseli takšnega števila obiskovalcev, zato so se še posebej potrudili ob tem obisku z vso potrebno organizacijo. Obiskovalci so nato svojo pot nadaljevali v mesto cvetja in vina - Slov. Konjice, kjer so sledila še ostala presenečenja.

Oglejte si tudi