Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
-4°C
SOB.
13°C
1°C
Oceni objavo

Vrhunski uspeh izlaškega borca Tilna Zajca!

Tilen Zajc je osvojil bronasto medaljo v Saint Petersburgu v Rusiji, kjer je potekalo mednarodno tekmovanje SportAccord World Combat Games. Osvojil je zgodovinski uspeh v kickboxingu v disciplini point-fightinga in ponesel svoje ime in ime izlaškega kluba Pon Do Kwana v svet!

Vrhunski uspeh izlaškega borca Tilna Zajca!


Od 18. do 26. oktobra 2013 je v Saint Petersburgu v Rusiji potekalo mednarodno tekmovanje SportAccord World Combat Games. Gre za mednarodni multi športni dogodek borilnih športov in borilnih veščin, katerega namen je približati te športe svetovni javnosti in se izvaja pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja.

 

Najboljši tekmovalci iz vseh petih celin so se bodo pomirili v 15. borilnih veščinah, športih kot so kickboxing, karate, judo, rokoborba, taekwondo, box, sabljanje, Aikido,  Jujitsu, Kendo, Muaythai, Sambo, Savate, Sumo, Wushu. V devetih dneh tekmovanja so podelili 135 kompletov medalj.

 

Iz Slovenije, se je na povabilo organizatorja, tekmovanja v kickbox-u udeležil Tilen Zajc iz kluba Pon Do Kwan Izlake skupaj s trenerjem Srečkom Rozmanom.  

 

Tilen je v četrt finalu suvereno premagal azijskega prvaka iz Iraka rezultatom 11:0 in se uvrstil v zgodovinski pol finale. Tako je Slovenija prvič v kratki zgodovini borilnih iger imela predstavnika v bojih za medalje. Tilen Zajc se je v pol finalu srečal s starim znancem svetovnim prvakom iz Madžarske. V prvi in tretji rundi je bil naš šampion popolnoma enakovreden nasprotnik, a je žal v zadnji rundi starejši madžarski borec naredil preveliko razliko v točkah in na koncu zmagal. Kljub porazu je to izjemen in zgodovinski uspeh za slovenski kickboxing in sicer bronasta medalja mladega Tilna Zajca v point fightingu člani do 74 kg na drugih SportAccord svetovnih borilnih igrah.

 

To je do sedaj največji dosežek Tilna Zajca z Izlak. Tako izjemnega dosežka ne bi bilo brez trdega dela in budnega očesa trenerja Srečka Rozmana.

 

Tilen Zajc je tako postal ponos izlaškega kluba Pond Do Kwan in vseh članov! Dokazal je, da sodi v sam vrh svetovne elite in prva medalja v kickboxingu na Svetovnih borilih igrah v St.Petersburgu je na Izlakah! Čestitamo Tilen, čestitamo Srečko!

 

MaV

Oglejte si tudi