Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
-4°C
SOB.
13°C
0°C
Oceni objavo

Kljub hudi konkurenci odlična uvrstitev zagorskih mladincev na državnem prvenstvu.

Sicer se je državno prvenstvo odvijalo že sedemnajstega maja v bowling centru Planet Tuš v Kranju, vendar je prav, da izpostavimo odlčne talente, ki se kalijo v zagorskem bowling klubu.

V nedeljo, 17.5., se je v Kranj najprej odpravila ekipa mlajših mladincev, ki pa je bila na žalost zaradi bolezni okrnjena kar za dve mladinki, ki sta na letošnjem državnem prvenstvu upravičeno ciljali na stopničke. Se pa je zato Urh Krafogel imel možnost zbrati za kvalifikacijski nastop že na sami poti v Kranj. Ob 10.00 so mlajši mladinci pričeli s kvalifikacijskimi nastopi in Urh je že v prvi igri pokazal, da je letos v fenomenalni formi, saj je po prvi igri pred najbližjim zasledovalcem vodil že za 40 točk, po dveh je imel že nepredstavljivih 100 točk prednosti. Na koncu pa je kvalifikacije končal s kar 248 točkami prednosti in se že spogledoval z odlično uvrstitvijo tudi med starejšimi mladinci. Ob trinajsti uri pa so se med seboj udarili tudi starejši mladinci. Odlično je kvalifikacije otvoril Miha Štrus, ki je z drugo najboljšo igro letošnjega mladinskega državnega prvenstva nagnal strah v kosti vsem konkurentom. Miha je tudi z ostalimi petimi igrami dokazal, da se v Zagorju bowla na visokem nivoju in se na koncu kvalificiral v finale starejših mladincev kot tretji od štirih, ki so imeli pravico nastopiti v finalu. Mihov odličen dosežek je dopolnil še Tit Krafogel z 11. mestom. Klub odličnemu dosežku Mihe pa je bilo čutiti neprijetni okus, saj je bil na koncu Urh le za eno mesto prenizko, da bi se uvrstil tudi v finale starejših mladincev. Je pa zato pometel s konkurenco v finalu mlajših mladincev in postal državni prvak med mlajšimi mladinci.

Na žalost pa se v finalu starejših mladincev ni izteklo po naših planih, saj je Miha odigral svojo najslabšo igro ravno v nepravem trenutku in končal tik pod stopničkami.
Seveda pa gre izpostaviti tudi našo odlično mladinko Moniko Ponebšek, ki je v močno okrnjeni zasedbi mladink zasedla 3. mesto. Tako smo se po koncu tekmovanja vračali domov z kar lepim izkupičkom. Zagorjani so tako osvojili 1., 3., 4., 5. ter 11. mesto. Za vse odlične dosežke vsem zagorskim mladincem iskreno čestitamo

Oglejte si tudi