Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
5°C
Oceni objavo

Center medgeneracijskega učenja tudi v Zasavju

Medgeneracijsko sodelovanje je stoletja veljalo za nekaj samo po sebi umevnega. Posameznik se je z njim srečeval pretežno znotraj družin in osebnih stikov, pomenilo pa je nepogrešljiv neformalni in priložnostni način prenašanja znanj, veščin, kompetenc, norm in vrednot med generacijami.

 

Danes je povsem drugače. Sodelovanje med generacijami ne poteka več le spontano, ampak so zanj potrebne tudi spodbude na širši, družbeni ravni. Zato koncept medgeneracijskega učenja postaja vse bolj tudi vsebina strateških dokumentov ter programov vladnih in nevladnih organizacij. Na Zasavski ljudski univerzi smo se odločili, da se pridružimo pobudi Zveze ljudskih univerz Slovenije, da vzpostavimo v lokalnem okolju Center medgeneracijskega učenja Zasavje (CMU Zasavje).

 

S svojo dejavnostjo bo center pokrival območje Zasavja in bo deloval na področju udejanjanja medgeneracijskega sodelovanja s prostovoljstvom. Center bo različnim generacijam ponujal priložnosti za izmenjavo izkušenj ter znanj, za medsebojno učenje in druženje.

 

V CMU Zasavje si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Odprti smo za sodelovanje zato vabimo partnerje, da se nam pridružijo.

 

Na Zasavski ljudski univerzi sta že 27.11.2013  potekali delavnici v okviru tedna medgeneracijskega učenja. V Mladinskem centru Trbovlje (MCT) je potekalo predavanje, Kako postanem socialni oskrbovalec. Na OŠ NH Rajka Hrastnik pa računalniška delavnica, Z nekaj kliki do e-voščilnice. Udeleženci so z navdušenjem sodelovali in izrazili zadovoljstvo s tovrstnimi projekti.

 

Oglejte si tudi