Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
-4°C
SOB.
13°C
1°C
Oceni objavo

Delovna terapija -stroka, ki ljudem omogoča večjo samostojnost v vsakdanjem življenju

V sodobnem času je vse več ljudi, ki so zaradi poškodbe ali bolezni priklenjeni na posteljo in odvisni od najbližjih svojcev. Le ti se morajo znajti sami in le s težavo pridobijo informacije, kako pomagati bližnjemu do večje samostojnosti. Pri tem je pomembna vloga delovne terapije, stroke, ki je v Sloveniji še precej neznana.
Z delovno terapijo na domu pomagamo  tako osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe odvisna od drugih ali nezmožna sama opravljati določene vsakodnevne aktivnosti, kot njihovim svojcem.  Pogosto je za večjo samostojnost potrebna samo majhna prilagoditev okolja, kot je drugačna razporeditev pohištva, dodan ročaj ali samo nekoliko spremenjen način izvajanja aktivnosti. 

Delovni terapevt, ki svojega klienta obišče na domu, se pogovori z njim in s svojci, oceni njegovo stanje in na osnovi pridobljenih informacij ter klientovih želja pripravi plan terapije. Skupaj s klientom  in svojci izvaja treninge, ki so individualno prilagojeni, zaradi intenzivnega sodelovanja svojcev pa je napredek hitrejši. Pogosto pa je zelo pomemben že občutek, da nas nekdo posluša in razume!

Oglejte si tudi