Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
-0°C
PET.
10°C
-2°C
Oceni objavo

RIBIČI RAZVESELILI OBČANE ZAGORJA

Člani RD Zagorje so v soboto, 13. decembra 2014, presenetili s pokušino rib in ribje juhe in se tako vključili v prireditve veselega decembra.

 

V sodelovanju s pobratenimi ribiškimi družinami iz Laškega, Ludbrega (HR) in Novega Marofa (HR) so na zagorski tržnici pripravili več kot 700 porcij podusti, potočne postrvi, ribje juhe in vse razdelili brezplačno občanom, ki so se potrudili ob petnajsti uri priti na tržnico.

 

Podusti so predsednik Tone Bačič in ekipa z Laškega nalovili v Savinji in pritokih, potočne postrvi pa so pripravili Zagorjani iz svoje ribogojnice v naselju Ribnik pri Kisovcu. Slavko Meister, predsednik ŠRD Novi marof je kuhal ribjo juho.

 

Prvič so zagorski ribiči javno pekli ribe iz svoje ribogojnice že daljnega leta 1965 na rudarski veselici v Kisovcu, vrsto let so organizirali ribiške piknike v Pasjeku, sedaj pa bodo po besedah predsednika RD Zagorje Stanislava Pozniča, poizkušali vsako leto izvesti podobno prireditev in tako prispevati k ozaveščanju občanov o zdravi prehrani.

 

Sicer so člani RD Zagorje in člani pobratenih ribiških družin znani po prostovoljstvu. Zahvala gre tudi Komunali Zagorje, saj je omogočila, da je bila prireditev pod streho na tržnici.

Besedilo in slike: Mojmir Maček

Oglejte si tudi