Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Zdravstveni dom se bo širil

Vrhnika, 18. maj – Tako so se na občinski seji odločili svetniki, po tistem ko jim je direktor doma Roman Strgar predstavil trenutno prostorsko situacijo.

Kot je dejal, so maksimalno izkoristili vse razpoložljive prostorske zmožnosti – prišli so do skrajnih meja. Širitev je potrebna tudi v luči morebitne vzpostavitve satelitskega urgentnega centra: »Imamo vse: znanje in ljudi, da dobimo satelitski urgentni center, le prostorov nimamo dovolj. Zato je širitev nujna,« je svetnikom pojasnjeval Strgar. Po novih prostorih pa kliče tudi trend, da bo zdravnik imel manj opredeljenih pacientov, kar bo posledično zahtevalo več ambulant in s tem tudi več prostora.

Svetniki predlogu širitve, ki naj bi stala skoraj 2,5 milijona evrov, niso nasprotovali. Miroslav Ribič, svetnik SMC, ki je hkrati tudi predsednik Sveta zavoda Zdravstveni dom Vrhnika, je na primer dejal, da si zdravstveni dom krvavo zasluži širitev, saj poka po šivih, hkrati pa izkazuje tudi odlične poslovne rezultate. So pa imeli svetniki nekaj več pomislekov nad načinom vodenja projekta. Nadzorni odbor občine je namreč namignil, da bi lahko, če bi vodenje projekta sledilo praksi, ki jo je občina imela pri projektih obnove vrtca Komarček in Šivalnice, predstavljajo določena tveganja. Zato se je občinski svet odločil, da za prizidek k zdravstvenemu domu imenuje posebno komisijo, ki bo spremljala investicijo.

 

Gašper Tominc

 

 

Oglejte si tudi