Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

PRVINSKA ŽENSKA

Ritem, katerem danes živi ženska, je njej tuj in ne da bi vedela kdaj, postane sitna, razdražljiva in nezadovoljna s seboj in z vsem, kar je v njenem življenju. Kako si pomagati, da to nezadovoljstvo ne prevzeme vajeti v svoje roke? Kako preprečiti, da se nezadovoljstvo ne razraste v kronično obolelost ali resno bolezen? Kako premagati nemoč, ujetost...?

Včasih so ženske znale ravnati s svojo ženskostjo in bile Ženske o kateri govorim. Enako so moški znali biti moški v vsej svoji pokončnosti in moški lepoti. Način življenja, v katerega smo pahnjeni zdaj že kot otroci, nam jemlje to povezanost s prvinskotstjo ali s tihim znanjem vgrajenim v nas, na keterega smo se včasih znali nasloniti, danes pa ne vemo več zanj.

Ženska danes je postala nekaj drugega, nekaj na pol žensko in na pol moško bitje, rivali se z moškim na njegovem področju, želi komandirati in ukazovati, živi v prepričanju, da jo je vredno ubogati in da ona že ve. Taka ženska je izgubila to povezanost, o kateri govorim. Prej ali slej bo postala odtujena od svojih lastnih domačih in nezadovoljna s svojim življenjem, v katerega je bila še do nedavnega tako sigurna.

Če je iskrena do sebe, je nezadovoljna že zdaj. Saj jo ponižnost do njenega moškega povzdiguje in ne ponižuje. Prepustiti moškemu glavno besedo in družinsko avtoriteto jo dela modro in ne neumno. Ljubiti pomeni pozabiti nase in živeti zato, da drugim dovoljuješ, da so. Ženska, ki sili druge, naj živijo tako kot sama hoče, je sebično in prav nič privlačno in ženstveno.

Na Vrhniki se je pojavila želja, da bi se ženske dobivale ob učečih in prijateljskih večerih ob ognju v namen negovanja lepe plati naše narave. Namreč ženska obremenjena z skrbmi vsakdana hitro izgubi svojo življenjsko moč.... z njo pa lepoto, počutje, zdravlje, razpoloženje, odnose.... smisel in voljo...

Izjemno velik napor je potreben, da ženska podvržena pogojem za življenje, kakršne poznamo danes, obdrži in raste v moči in umevanju, lepoti in eleganci giba in misli. Če je bila tvoja prva misel, to je nekaj zame, se ne pomišljaj, temveč se ubogaj in pridi. Tako bi ravnala Ženska, o kateri govorim. Močna ženska, ki si zna prisluhniti, ne da bi bila ob tem sebična. Kaj lahko izmučena in utrujena ženska da? Utrujenost in izmučenost. Zato je prvinska skrb zase nujna in ne sebična.

Morda potrebuješ le zanos ali odmik, morda nekoga, ki ti zna prisluhniti, morda bi rada zaplesala pod zvezdami na ritem bobna in kitare, morda bi rada bobnala.... Raziskovale bomo skrite kotične ženske notranjosti, narave in psihe, spoznale bomo, kako delujemo in kaj nas izčrpava, naučile se bomo, kako si pomagati, kadar vse drugo odpove.... oziroma tako kot bi si najprej morale pomagati preden poiskusima kaj drugega..... ponovno bomo ZADIHALE tisto, kar smo še znale kot deklice...

Vabljene vse prijateljice Ženskosti, nežnosti, moči in ljubezni na Ženski večer Prvinskosti ob ognju v okrilju gozda....

VSAK ČERTEK po 16:30  uri na Sv. Trojici na Vrhniki........  VPRAŠANJA  in točna lokacija Marjetka 031 481 014

Oglejte si tudi