Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Brez kapljic tudi morja ni

Vrhnika, 24. november – Vrhniška župnijska Karitas že več let v tem letnem času pripravlja dobrodelni koncert »Dva novčiča«, s katerim zbira denar za socialno šibkejše. Na odru se je predstavilo devet različnih ansamblov in skupin, zbrane pa so nagovorili tudi predstavniki župnije in lokalne skupnosti.
Posamezen prispevek, ki so ga obiskovalci prireditve namenili Karitas z nakupom vstopnice, morda resda ni bil velik, je bilo slišati uvodoma iz ust Nataše Ličen, ki je povezovala prireditev, toda kot je dejala mati Terezija, brez takih kapelj tudi morja ni. Zbrana sredstva (obiskovalci so lahko dali prostovoljne prispevke tudi po koncu prireditve) bodo porabili za nakup živil in plačilo položnic socialno šibkejšim posameznikom iz vrniške župnije.

Kot je dejal direktor vrhniške župnijske Karitas Blaž Gregorc, je sreča v tem, ko se razdajmo in pomagamo drugim. »Mnogi iščejo srečo v zunanjih stvareh, a je ne najdejo.« Generalni tajnik škofijske Karitas Ljubljana Jože Kern mu je pritrdil in pozval ljudi k odprtim srcem, kajti »... Karitas se srečuje z vedno večjim številom prosilcev, sredstva pa so omejena.« Tudi župan Stojan Jakin je menil, da živimo v težkih časih, »... ko ni kruha, so le igre. Toda vsak lahko prispeva kanček v skupni mozaik in skupaj lahko premikamo gore. Prepričan sem, da bo današnji izkupiček koncerta pričaral nasmeh na lica kakšnih obupanih ust.«


Na odru se je zvrstilo devet ansamblov in skupin, nekaj iz domačih logov, nekaj pa iz oddaljenejših krajev. Nastopili so: pojoči Pater Janez Ferlež, vzgojiteljski zbor župnijskega vrtca, Aynee, Marko Nzobandora iz Logatca, Oktet Raskovec, starovrhniška otroška folklorna skupina, folkloristi iz Hoterdšice, Ložanske vrane iz Zaplane, horjulski Čeponi in žažarski Proseni.

Gašper Tominc

Oglejte si tudi