Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Skupina upokojencev z Vrhnike po Ljubljani

Odzvali smo se vabilu naše vodičke Dominike, ki nam je  ponudila voden ogled po stari Ljubljani. Sočasno se je na Gospodarskem razstavišču odvijal sejem ali turistična promocija, imenovana NATUR ALPE ADRIA. Odločili smo se, da združimo obisk prireditve in ogled Ljubljane v en prijeten družaben dan.

Veliko število razstavljavcev, tudi iz tujine, je predstavilo vse vrste ponudb počitnic, rekreacij, zdrave prehrane in vseh vrst športnih dejavnosti. Čas za ogled je prehitro minil, morda je dobil kdo idejo za letošnje dopustovanje, morda namig za pohodno ali kolesarsko turo.

V drugem delu našega potepa pa je sledil ogled starega mestnega jedra Ljubljane. Na Gornjem trgu nas je pričakal vodič Klemen, ki je sicer vodič po Ljubljani  in dober  poznavalec arhitekta Plečnika. Prav z zanimanjem smo ga poslušali, ko nam je v skoraj dve uri dolgem sprehodu  prikazal arhitekturo in zgodovino  Ljubljane skozi čas.

Kljub temu, da smo veliko vezani na mesto, da dobro poznamo ulice po Ljubljani, pa premalo poznamo lepo stavbno arhitekturo in zgodovino ter vsa politična trenja med veljaki, ki so vladali  skozi zgodovino.

Tako nam je ta sprehod skozi mesto in čas prinesel nekaj novih vedenj o Ljubljani in še ujemal se je s Plečnikovo obletnico in s Prešernovim praznikom.

Zapisala:  Ivanka Sluga

Foto: Vlado Nikolić

Oglejte si tudi