Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Bili smo v Porabju na Madžarskem

Prijetno pot smo začeli v soboto 6. 7. 2013. Obisk smo načrtovali zato, ker smo si želeli ogledati Kneippove terapijske točke, ki jih imajo na madžarskem v Porabju, kjer so člani tamkajšnjega društva tako Slovenci kot Madžari.

Pripravili so nam zanimiv in izredno poučen program, kjer smo imeli priložnost videti majhne urejene in izredno čiste vasi, v katerih so posamezne Kneippove točke: korita za kopanje rok in nog, zeliščni vrtovi, terapija s hojo po različnih podlagah, komoro za inhaliranje in meditacijo na prostem, kopalni terapevtski center ter prelep park z jezerci in termalnim kopališčem v neposredni bližini. To se nahaja v kraju Vašvar.

Po tej izredno lepi poti, ki je dolga približno60 km, smo bili strokovno vodeni od dr Garda Karolya. Poučil nas je o pomembnonosti vključevanja domačinov, pojasnjevanja o zdravem načinu življenja, zdravljenju težav z dihanjem, psiho, alergijami in podobnim. V daljšem obdobju zdravljenja po Kneippu je uspeh zagotovljen. Prevod nam je ves dan omogočal g. Imre Trajber. Ogled je trajal ves dan. Zvečer smo se prijetno presenečeni in malce utrujeni  vrnili polni lepih vtisov in spoznanj domov.

 

Maja A., Društvo Kneipp Vrhnika

Oglejte si tudi