Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Župan sprejel državne podprvake v futsalu

Vrhnika, 5. maj – V sejni sobi na Tržaški 1 sta župan Stojan Jakin in direktorica občinske uprave Vesna Kranjc sprejela ekipo futsala (FK Zavas), ki je v nedavni končnici državnega prvenstva osvojila naslov državnih podprvakov v skupini U19.
Župan, ki si je ogledal predzadnjo tekmo ekipe na Vrhniki, je izrazil navdušenje nad njihovim znanjem in športno spretnostjo ter jim hkrati tudi čestital. »Najboljše stvari pritičejo Vrhniki in vi ste ena takih. Zato samo še tako naprej in seveda moje iskrene čestitke!« Uspeh ekipe je po svoje presenetljiv, saj se je Futsal klub Zavas ustanovil šele lani jeseni, skupina U19 pa je ena najbolj konkurenčnih mladinskih skupin. Mile Simeunovič, nekdanji državni reprezentant zlate generacije slovenskih nogometašev, je fante pripravil več kot odlično: »Prednost Vrhnike pred ostalimi kraji, je ta, da se nahaja v prostoru med Litijo in Tolminov, kjer praktično ni podobnega kluba. Zato lahko izbiramo med ogromnim potencialom.« Kljub obstoječemu igralskemu potencialu, ki je po zadnjih uspehih kluba samo še narastel ali pa vsaj povpraševanje po njem, večina igralcev vendarle prihaja z Vrhnike in Podlipe, nekaj fantov pa celo iz Cerknega in Tolmina. »Pred začetkom sezone nas ni nihče poznal niti resno jemal, sedaj vse slovenske ekipe vedo kdo smo in kdo so naši fantje,« je bil slikovit Mile.

Po besedah predsednika kluba Mirana Ribiča načrtujejo odprtje podružničnega kluba v Horjulu in v Borovnici ter ob obstoječih skupinah U19 in U21, ustanovitev še skupine U15. Dolgoročni cilj pa je mednarodna Champions liga v futsalu, ki bi jo lahko v nekaj letih tudi dosegli.

Gašper Tominc (foto: GT)

Oglejte si tudi