Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zimzeleni v gorah Korzike in na Elbi

Četrti torek v februarju smo se Zimzeleni zbrali pred prostori Društva upokojencev Vrhnika in jo od tam mahnili v gore Korzike in nato smo skočili še na Elbo.

 

Vse to sta nam omogočila Sonja Zalar Bizjak in Vojko Bizjak. Vremenska napoved je bila za vso Slovenijo nemogoča in tako smo se odločili, da zaprosimo Sonjo in Vojka, da nam približata navedene kraje.

 

Vojko nam je na začetku nadvse doživeto opisal pot, ki sta jo s Sonjo opravila na Korziki, sledilo pa je predavanje, spremljano z diapozitivi, ki jih je v večini posnel Vojko, Sonja pa je dodala svoje posnetke cvetja in drevja. Sonja je v nadaljevanju množico slik popestrila z izbranimi komentarji. Občudovali smo korziške gore, reke, jezera, gorsko cvetje, trenutke iz življenja Korzičanov in se po obisku korziških gora odpravili na počitek na Napoleonovo Elbo in spoznali tudi nekaj njenih zanimivosti.

 

Hvala vama, Sonja in Vojko, da sta nama popestrila deževen dan, saj se kar nismo mogli takoj ločiti, komentirali smo vtise s predavanja in se na koncu skorajda vsi odpravili še v »naš« lokal ter tam, ob kavi, nadaljevali z druženjem.

 

Zapisal in fotografiral: Milan Jerman

Oglejte si tudi