Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Zimzeleni v Čičariji

Vsi smo že nestrpno pričakovali naš pohod, ker smo bili namenjeni na Kranjsko reber, žal pa je bilo za dan pohoda napovedano zelo slabo vreme. Vendar se je naš vodnik Milan ponovno izkazal tudi za dobrega meteorologa in se odločil, da se odpeljemo na skrajni južni konec Slovenije, kjer nas je pričakalo sonce.

Skoraj popolna skupina Zimzelenov se je odpeljala proti Obrovu. Po obveznem okrepčilu v Kozini smo se odpeljali skozi vas Golac do izhodišča pohoda v vasici Zagrad. Po lepi, lahko vzpenjajoči se gozdni poti, smo se povzpeli na Malo Plešivico (953 m), kjer smo se razgledali po razgibani  okolici. Pogled nam je segal tja do koprskega zaliva in Učke, v smeri zahoda pa smo skoraj čisto blizu zagledali že večkrat osvojeni  Slavnik.

Po spustu do prelaza Velika vrata (761 m), kjer smo si privoščili kratek počitek in okrepčilo, se nas je večina odpravila še na sosednji vrh Velika Plešivica (908 m). Od tod smo se spustili nazaj na sedlo ter se odpravili po cesti proti Golcu, kjer nas je čakal avtobus in ostali člani skupine.

Veseli, da smo na pohodu spoznavali ta za nas bolj odmaknjeni del Slovenije, smo se v Obrovu ustavili še na dobrem pasulju in kozarcu pijače. Po postanku smo se polni zanimivih vtisov odpravili proti domu.

 Zahvaljujemo se tudi slavljenkama Marinki in Barbari ter našemu »meteorologu« Milanu za odločitev in lep pohod.

Zapis: Jana Kenk

Foto: J. Miklavčič, M. Jerman

Oglejte si tudi