Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Vrhniški košarkarji pred derbijem do 4. zaporedne zmage!

V soboto, 7.11., so se vrhniški košarkarji odpravili na gostovanje v Žiri. Pogled na lestvico pred tekmo je sicer napovedoval nekoliko lažjo tekmo, vendar je tekmec v svoji dvorani, ki je nekoliko manjša, zelo neugoden in pristop ter zbranost na tekmi sta morala biti 100%. Vrhničani so tekmo začeli z naslednjo postavo: Drašler, Kos Jan, Kos Jaka, Gostiša in Homovec. Začetek tekme je bil nervozen, saj ekipi nista bili napadalno uspešni, vseeno so bolje začeli domačini, ki so po 8. minutah tekme vodili z rezultatom 10:1, do konca prve četrtine pa so v napadu na plin stopili tudi vrhniški košarkarji in rezultat ob polčasu je bil 17:7 v prid domačih. 2. četrtina je bila pravo nasprotje prvi, stopnjevali smo ritem igre, zadeli nekaj metov iz razdalje in uspešno izvajali protinapade ter četrtino dobili z rezultatom 13:25. Ob polčasu je tako na semaforju kazalo 30:32 v prid gostov.

Drugi polčas je bil precej podoben zaključku prvega. Vrhničani so še naprej pridno polnili koš domačinov, ki so imeli nekaj težav z osebnimi napakami. Zmaga do konca tekme ni bila ogrožena, priložnost za igro pa so dobili vsi košarkarji. Zmaga je tako odlična popotnica pred sobotnim derbijem proti ekipi iz Idrije, ki je tako kot mi, letos še neporažena in bo tako tekma odločala o 1. mestu na lestvici. Vljudno vabljeni v domačo dvorano OŠ Antona Martina Slomška v soboto, 14.11. ob 18. uri.

Strelci za Vrhniko: Kos Jan 21, Savič 14, Brglez in Kulenovič 11, Gostiša 10, Drašler 9, Remžgar 4.

 

Izjave po tekmi:

Matic Vidic (trener): Tekma se je odvijala po pričakovanjih. Odličen začetek domačih, mi pa nikakor nismo zadeli. Do odmora smo se vrnili v igro. V nadaljevanju smo izkoristili naše prednosti in si nabrali lepo prednost, ki smo jo zadržali do konca. Zadovoljen sem z zmago in dejstvom, da smo se v glavnem držali dogovorov hkrati pa so priložnost za igro dobili vsi igralci. Vse naše misli so že obrnjene proti naslednji tekmi s Hidrio.

 

Oglejte si tudi