Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Vrhniški košarkarji po podaljšku do 3. zaporedne zmage!

Članska ekipa se je v 3. krogu 4. SKL pomerila z ekipo KK Lesdog Kočevje, ki  je prav tako v prvih dveh krogih zabeležila dve zmagi. Tekmo je domača ekipa začela z naslednjo postavo: Drašler, Kos Jan, Kos Jaka, Gostiša in Homovec. V prvi četrtini si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti, tako da se je prva četrtina končala v prid domačih z 19:16. V drugi četrtini pa so gostje stopili na plin oz. bolje rečeno – domači igralci nikakor niso našli recepta na počasno igro gostov. Tako so ob polčasu gostje vodili že z 10 točkami razlike. Izid ob polčasu je bil 35:45.

V drugem polčasu se je domača ekipa le prebudila in s hitro igro in nekaj ukradenimi žogami poskrbela, da se je razlika topila iz minute v minuto. S hitro igro in bučno podporo s tribun se je do konca tretje četrtine razlika stopila na zgolj točko zaostanka. Zadnja četrtina je tako obetala napeto in zanimivo končnico. Tudi v zadnji četrtini si nobena ekipa ni uspela priigrati občutnejše prednosti, v zadnjem napadu je domača ekipa imela napad za zmago, vendar tega žal niso uspeli realizirati, tako da je sledil podaljšek. V podaljšku pa je domača ekipa le postavila stvari na svoje mesto, ponovila igro iz 3. četrtine in zasluženo slavila z rezultatom 76:71 ter tako vknjižila novo zmago. Tako smo skupaj z ekipo KK Hidria še neporaženi na 1. mestu v skupini Zahod. Naslednja tekma nas čaka v soboto, 7.11. ob 19.00 v Žireh proti neugodni domači ekipi, ki je letos sicer slabše začela sezono, a so na domačem igrišču vedno zelo nevarni. Fantje bodo morali dati vse od sebe, da vknjižijo novo zmago in si tako pripravijo odlično izhodišče pred derbijem z ekipo iz Idrije.

Strelci za domačo ekipo: Savič 16, Drašler in Brglez po 14, Gostiša 13, Kos Jan 10, Kulenović 4, Remžgar in Homovec po 2, Kos Jaka 1

Izjave po tekmi:

Matic Vidic (trener): Tekma s Kočevjem je imela dva povsem različna polčasa. V prvem so gostje narekovali tempo igre in bili rezultatsko uspešnejši, v drugem pa smo prevzeli vajeti igre v svoje roke in z bistveno hitrejšo igro v napadu in agresivnejšo igro v obrambi vztrajno nižali prednost. Tega v rednem delu nismo uspeli realizirati z zmago, zato pa smo v podaljšku stvari postavili na svoje mesto. Ta zmaga nam veliko pomeni pred nadaljevanjem prvenstva.

Rok Gostiša (center): Tekma se je začela predvsem z naše strani nekoliko zaspano, zato so si gostje v prvem polčasu pridobili kar lepo prednost 10-ih točk. V drugem polčasu smo gostom vpeljali naš ritem in kljub veliko zgubljenim žogam in napak prišli do izenačenja. V podaljšku smo prevzeli pobudo in na koncu zmagali. Tekma je bila borbena in do konca napeta. Vesel sem, da ostajamo neporaženi in si želim to serijo zmag nadaljevati tudi na prihodnjih tekmah.

 

Pokal ŠPAR

V istem tednu je članska ekipa odigrala tudi dve tekmi pokala Špar. Letos je vrhniška ekipa že v 2. krogu naletela na močnega nasprotnika iz 2. SKL, ekipo KK Mesarija Prunk Sežana. Prvo tekmo je ekipa odigrala v gosteh in začela odlično, saj je prvo četrtino dobila z rezultatom 8:19. V drugi četrtini so gostitelji stvari postavili na svoje mesto in na polčas odšli s prednostjo 13 točk (42:29). Tudi v drugem polčasu se Vrhničani niso predali, tako da si domačini niso priigrali občutnejše prednosti do zadnje četrtine. Priložnost za igro je dobilo vseh 11 igralcev, končni rezultat pa je bil 76:53 v prid gostiteljev iz Sežane.

Povratno tekmo sta ekipi odigrali v torek, 3.11. v domači dvorani OŠ Ivana Cankarja. Domača ekipa je znova pokazala, da se ne boji tekmecev iz višjih lig in zopet odlično vstopila v tekmo. Z raznovrstno, borbeno igro in uspešnim metom z razdalje je odlično parirala močnejšim in višjim nasprotnikom. Polčas je tako domača ekipa celo dobila z rezultatom 46:39. Vstop v drugi polčas je bil nekoliko slabši, domača ekipa je nekoliko popustila in rezultat po 3. četrtinah je bil 58:62 v prid gostov. V zadnji četrtini so gostje dokončno prelomili tekmo, pri domačih so priložnost za igro dobili tudi mlajši igralci, tekma se je na koncu končala z rezultatom 64:82, kar pa ni povsem realen rezultat glede na igro.

Izjave po tekmi:

Matic Vidic (trener): S povratno tekmo Pokala Spar sem lahko zadovoljen. Najpomembneje je, da se nihče od igralcev ni poškodoval, hkrati pa so lahko vsi občutili, kako je igrati košarko na višjem nivoju. Gostje so začeli malo zaspano, kar smo izkoristili in si nabrali lepo prednost. Kasneje so zaigrali bolje in zaostanek ob agresivni obrambi hitro spremenili v prednost. Verjamem, da so se naši igralci na obeh tekmah marsičesa naučili, saj nas v soboto že čaka nova ligaška tekma. Prav zato se je potrebno hitro spustiti na realna tla. Gostom čestitam za zmago in jim želim veliko sreče v nadaljevanju pokalnega in ligaškega tekmovanja.

Matevž Homovec (kapetan): Na obeh tekmah pokala Špar smo dokazali, da se lahko kosamo tudi z ekipami iz višjih lig. Na povratni tekmi smo po 3. četrtinah celo bili v igri za zmago, vendar se poznajo izkušnje in razlika v velikosti. S tako igro bomo na tekmah 4. SKL prav gotovo v igri za vrh, zavedamo pa se, da bomo morali na vsaki tekmi dati vse od sebe, če se želimo boriti za napredovanje v 3. SKL. Tudi mlajši igralci odlično izkoriščajo priložnost in upam, da bodo tako tudi nadaljevali.


V naslednjem krogu 4. SKL bodo košarkarji odšli na gostovanje v Žiri, potem pa nas doma čaka derbi proti ekipi KK Hidria, ki je po 3. krogih še neporažena.

Oglejte si tudi