Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Vrhniški košarkarji po norih podaljških do 1. mesta v skupini!

V 5. krogu 4. SKL so se domači košarkarji pomerili s prav tako neporaženo ekipo iz Idrije in po dveh norih podaljških tekmo dobili z rezultatom 89:87.

V soboto, 14.11. se je domača ekipa doma pomerila z ekipo iz Idrije, ki je do tega kroga nanizala 4 zmage in tako kot domači še ni poznala poraza. Vrhniški košarkarji so bili pod košem močno oslabljeni, saj je manjkal standardni član prve peterke, Rok Gostiša. Glede na dobro formo in niz zmag obeh ekip pa smo lahko pričakovali napeto in dramatično tekmo. Domači so začeli v naslednji postavi: Drašler, Jan Kos, Jaka Kos, Savić in Homovec. Začetek tekme je pripadel domačim košarkarjem, ki so z raznovrstno igro v napadu pridno polnili gostujoči koš. Večje prednosti si sicer niso uspeli nabrati, ob koncu 1. četrtine je bil tako rezultat 27:20 v prid domačih košarkarjev. V drugi četrtini se je igra nadaljevala v podobnem stilu, tako je bil rezultat ob polčasu še vedno v prid domačih, 44:37.

Drugi polčas se je začel z manjšim naletom gostov, ki pa so ga domači uspešno zaustavili in poskrbeli, da se tudi v tem delu igre rezultat ni bistveno spremenil, so pa gostje v zadnji četrtini stopili na plin in razliko stopili. V zadnjih minutah se je obetal hud boj, gostje so imeli 2 sekundi pred koncem celo priložnost za zmago, vendar je na srečo domačih niso uspeli izkoristiti. Rezultat po koncu zadnje četrtine je bil 69:69 in sledil je podaljšek, v katerem so domači začeli bolje in je kljub 7 zgrešenim prostim metom v tem delu že kazalo na zmago, ko so gostje v zadnjem napadu najprej sicer zgrešili, vendar z veliko sreče žogo dobesedno po odbojkarsko potisnili v koš in sledil je nov podaljšek, ki so ga s trojko odprli gostje, kasneje pa povedli že s 4 točkami razlike. Vendar se na krilih izjemnih navijačev domači niso predali, povedli nekaj sekund pred koncem in tekmo dobili z rezultatom 89:87. 

Tekma je bila napeta od začetka do konca obeh podaljškov, skupaj z izjemnimi navijači, katerim se iskreno zahvaljujemo za glasno navijanje in podporo, pa sedaj kot edina neporažena ekipa zasedamo 1. mesto v skupini.

Strelci za KK Vrhniko: Savić 23, Brglez 19, Homovec 16, Kos Jaka 15, Remžgar 7, Kos Jan 5, Kulenović 3, Novak 1.

 

Izjave po tekmi

Matic Vidic (trener): Pravi derbi, tekma za zgodovino. Gostje so zadeli kar 13 trojk, kar je izjemno. Dobro pripravljeni smo skozi celotno tekmo kontrolirali ritem, številne napake v protinapadih in zgrešeni meti pa so nas stale vodstva ob koncu tekme. V obeh podaljških so igralci pokazali pravi karakter in mislim, da smo tekmo zasluženo dobili. Prav tako si vse pohvale za prikazano zaslužijo tudi gostje, škoda pa je le, da je istočano potekala nogometna tekma med Slovenijo in Ukrajino, saj bi bilo v nasprotnem primeru gledalcev še več. 

Jaka Petek (center):  Najprej bi se rad zahvalil navijačem za izjemno navijanje. Upam, da nas boste na naslednji domači tekmi 28.11. prišli podpret v še večjem številu. Kot pričakovano je bila tekma zelo težka, gostje iz Idrije so znani kot zelo neugoden nasprotnik. Dvakrat smo že mislili, da imamo zmago v žepu, pa so vedno nekako uspeli izenačiti. Na koncu smo s pametno igro v drugem podaljšku le uspeli zadržati zmago doma, ter ohraniti niz neporaženosti. Pohvale gredo celotni ekipi, izpostavil pa bi mladinski oddelek članske ekipe, saj so pokazali izjemno pogumno igro in da so že sedaj pomemben del naše ekipe.

Oglejte si tudi