Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Vrhničan Avbelj slavil na Slovakiaringu Germanol Adria Twingo pokala

Pretekli vikend sta se na slovaškem Slovakiaringu odvijali zadnji dve dirki letos najbolj zanimivega Germanol Adria Twingo pokala. Prvaka smo dobili že na prejšni dirki v češkem Mostu, za osvojitev drugega mesta pa so imeli možnost še štirje tekmovalci.
Kvalifikacije v Germanol Adria Twingo Cup so pripadle Luki Glazerju, ki pa na prvi dirki ni vnovčil najboljšega startnega položaja, saj je ni uspel zaključiti. Težave je imel tudi Boštjan Avbelj, ki je na začetku dirke trčil z Marinškom in zletel globoko v peščeno izletno cono. Jaka Marinšek se je zaradi trka celo prevrnil, ter pristal na kolesih. Nekaj ovinkov naprej se je zavrtel tudi Tom Gruenfeld. V ospredju smo bili priča številnim prehitevanjem med Alešem Bužgo, Tomažem Trčkom, Martinom Lengyelom ter Luko Glazerjem. Med tem, ko sta Avbelj in Gruenfeld lovila skupino vodečih, je v pesek zapeljal Tomaž Trček. V končnici dirke se je tesno skupaj za zmago borilo šest tekmovalcev. Prvi se je izločil Glazer, v ospredje sta prišla Avbelj in Gruenfeld. O zmagi se je odločalo na ciljni ravnini, kjer je Tom Gruenfeld v fotofinišu uspel ugnati Boštjana Avblja za pičlih 0.010 sekunde. Kot tretji je
ciljno črto prečkal Martin Lengyel.
Štartni položaj druge dirke je določala uvrstitev iz prve. Tokrat se je vse sešlo brez trkov. Gruenfeld in Avbelj sta se odpeljala od ostalih, ki so bili tesno skupaj. V vodstvu sta se nekajkrat zamenjala, proti koncu dirke se je Avbelj uspel oddaljiti. Najbolj vroč boj se je odvijal za tretje mesto in sicer med Alešem Bužgo in Luko Glazerjem. Glazer je končal tretji, Gruenfeld drugi, Avbelj pa si je privozil osmo zmago v sezoni. Sezona Germanol Adria Twingo pokala 2015, je končana.

Skupna razvrstitev:

1.Boštjan Avbelj (SLO)
2.Tom Al. Gruenfeld (SLO)
3.Aleš Bužga (SLO)
4.Martin Lengyel (HUN)
5.Gašper Drnovšek (SLO)
6.Luka Glazer (SLO)
7.Matthias Lodi (IT)
8.Peter-Conradin Schreiber (CHE)
9.Uroš Brkič (SRB)
10.Peter Fulin jr. (CZE)
11.Jaka Marinšek (SLO)
12.Lubor Hanzl (CZE)
13.Dejan Bulatović (MNE)
14.Tomaž Trček (SLO)
15.Vevad Špuren (BIH)
16.Branimir Simić (BIH)
17.Mladen Lalušić (SRB)

 

Oglejte si tudi