Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Uspešni strelci na glinaste golobe

ZMAGA NA GP BERETTA V BEOGRADU

Naš najboljši strelec Denis Vatovec je v sestavi reprezentance Slovenije nastopil na močnem mednarodnem tekmovanju v Beogradu in osvojil 1. mesto. V pred tekmovanju si je z letošnjim najboljšim rezultatom v kvalifikacijskem delu s 119 zadetki od 125 možnih priboril mesto v reprezentanci, ki bo nastopila na letošnjem svetovnem prvenstvu v Granadi v Španiji. Izjemno je nastopil v polfinalu, kjer ni zgrešil nobene tarče in zadel vseh 15 tarč. V finalnem boju za prvo mesto je zadel 14 tarč. Zadnjo je zgrešil potem, ko je bil la zlata medalja že njegova.

Tekmovanja so se udeležili  tudi naši strelci, ki so v absolutni konkurenci 36 tekmovalcev iz 8 držav so dosegli naslednja mesta:  Anže Macur 17,  Aleš Hozjan  22, Igor Macur 23 in Klemen Žefran 25.        

FINALE LIGE V TRAPU

Ta vikend se je v Rakičanu pri Murski soboti odvijalo letošnje finale lige v trapu. Nanj se je uvrstilo 10 najboljših ekip iz predtekmovanja v obeh skupinah 1. lige in najboljši posamezniki. Skupaj je imelo pravico nastopa 48 najboljših strelcev letošnje sezone.

Našim strelcem je uspelo ponoviti lanski uspeh z osvojitvijo 3. mesta.  Ta uspeh smo dosegli brez našega najboljšega strelca reprezentanta Denisa Vatovca, ki se tekmovanja zaradi službenih obveznosti ni mogel udeležiti. Zmagali so domačini SD Štefan Kovač iz Murske Sobote pred Ilirsko Bistrico. Med posamezniki sta slavila reprezentanta Ivo Kompan iz Ilirske Bistrice pred olimpijcem Boštjanom Mačkom. Kljub temu, da se med posamezniki ni nobenemu našemu strelcu uspelo uvrstiti v finale, pa so se kar trije uvrstili tik za finalisti. Zasedli so sledeča mesta:  7. Štefan Pleško, 8. Igor Macur, 9. Aleš Hozjan in 13. Anže Macur.

Oglejte si tudi