Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Uspešna sezona za vrhniške ritmičarke

V juniju se zaključuje spomladanski del sezone za ritmičarke gimnastičnega društva Vrhnika. Letošnja sezona je bila za naša dekleta zelo naporna, a obenem tudi uspešna. Predstavili smo se kar na 7 tekmah državnega ranga in na 4 mednarodnih.

Po dolgih letih so se naša dekleta pomerila na tekmovanjih državnega ranga v programu A, kjer so pred mnogimi leti vrhničanke krojile slovenski vrh tega čudovitega športa. Tako so se na državnem prvenstvu, ki je potekalo 25. in 26. maja v Ljubljani, predstavile  naša dekleta v skupinskih sestavah pri mlajših deklicah, v postavi Ana Luna Štupica, Vesna Pogačar, Ula Telban in Neža Podvratnik ter osvojile odlično 5. mesto. V kategoriji deklic, kjer so se predstavile le tekmovalke, ki so se na DP uvrstile iz predhodnih tekmovanj, je ime našega društva zastopala Ivona Vukićević in je osvojila odlično končno 10. mesto.

Uspešno so se naša dekleta predstavila tudi na tekmovanjih v programu A1. Na prvi tekmi sezone, ki jo je organiziralo domače društvo so dekleta navijače  razveselile s čudovitimi nastopi, s katerimi so posegle na sam vrh in pobrale številne medalje. Iza Lucija Štupica in Nastja Podvratnik sta se med pari v kadetinjah uvrstili na 2. mesto, Ana Jazbinšek, Neža Čuk in Nina Žižmond so s trojico v kategoriji mladink osvojile 3. mesto, Meta Mramor in Ajda Ratkovič sta v kategoriji članic osvojili 2. mesto. Skupinske sestave v kategoriji deklic so dekleta GDV osvojila 3. mesto ter pri mlajših deklicah 7. mesto. Nastja Podvratnik je osvojila 2. mesto pri kadetinjah posameznicah, Neža Celarc 4. mesto in Metka Močilar 7. mesto pri članicah. Vsa dekleta so se predstavila tudi na državnem prvenstvu, ki je 24. maja potekalo v Mariboru, kjer so o medaljah med odlično pripravljenimi tekmovalkami odločale le še malenkosti. Naši članici Meta Mramor in Ajda Ratkovič sta si pritelovadili odlično 3. mesto, Nastja Podvratnik pa je bila za konkurentke nepremagljiva in je osvojila 1. mesto.

Naša dekleta so se zelo dobro predstavile tudi na mednarodnih tekmovanjih v Gradcu  in Puli. Minuli vikend, 7. junija so na Prijateljskem mednarodnem turnirju v Ljubljani, kjer se je predstavilo 121 tekmovalk  in 7 skupinskih sestav, dekleta dokazala, da so iz tekme v tekmo boljša, saj so se povzpele vse do stopničk. V skupinskih sestavah pri mlajših deklicah (A. L. Štupica, V. Pogačar, U. Telban in N. Podvratnik) so dekleta osvojila 3. mesto, v kategoriji posameznic letnik 2003 pa je bila Ivona Vukićević za svoji vaji nagrajena s končnim 5. mestom, z vajo brez rekvizita se je uvrstila na odlično 3. mesto in prav tako v vaji z obročem, kjer ji je žal napaka pri tveganem metu odnesla zlato kolajno. Pred dekleti je še zadnje mednarodno tekmovanje, ki bo potekalo 14. junija v Mariboru.

V GD Vrhnika smo ponosni na naše tekmovalke, trenerke, vaditeljice in sodnice in jim za njihov trud še enkrat čestitamo. Sedaj pa nas čaka poletni oddih, kjer si bomo nabrali novih moči, da bomo jeseni nadaljevali z  dobrim delom, zazrti k novim uspehom.

 

Mojca Rode (GD Vrhnika)

Oglejte si tudi