Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Strelci v Izoli odlični

V drugem krogu regijske lige, v streljanju z zračnim orožjem, ki je bilo v Izoli, so naši strelci odlično nastopili in pobrali dobršen del medalj. Najbolj je razveseljiv podatek, da so po medaljah segali tudi mladi strelci, ki so se včlanili v letošnji jeseni, torej po dveh mesecih dela, so že pripravljeni, da se povzpnejo na stopničke. Seveda je potrebna volja in vztrajnost, na treningu pa discipliniranost in natančnost, brez koncentracije pa ni zaključka, ki ga pričakujemo. Pa poglejmo, kdo vse si je pristreljal medaljo. 

 

V kategoriji cicibanov Lovro Zamejc za tretje mesto, med cicibankami Ajda Kogoj Fabčič za prvo in Nika Železnik za tretje mesto. Seveda so cicibani ekipno osvojili prvo mesto. Med mlajšimi pionirji je bil najbližje medalji Ambrož Jilek na četrtem mestu, medtem ko je med mlajšimi deklicami dominirala Meta Dobrovoljc z najboljšim rezultatom 183 krogov, na drugem mestu pa naša novinka Zoja Notersberg, ki se ji je v prvem krogu pokvarila puška. Tudi mlajši pionirji so ekipno osvojili prvo mesto, pred domačini iz Izole. Med pionirji je zablestel Jurij Medic, ki je bila zanj po nekaj letih truda to prva zmaga. Pri streljanju ni prizanašal deseticam. Srebrno medaljo si je pristreljal Jan Rom in kaj drugega je bilo pričakovati, kot prvo mesto ekipno tudi pri pionirjih.

Tudi kadeti niso prizanašali in niso hoteli biti slabši od najmlajših, tako da je Sabrina Japelj osvojila svojo drugo zlato medaljo, med kadeti pa sta mesti zamenjala Jan na drugem in jurij na tretjem mestu. Pa ko že govorimo o ekipah, so bili prvi tudi kadeti. Pri članih na četrtem mestu Aleš Rom, medalja pa za Benjamino Rudolf na tretjem mestu med članicami. Ekipa je osvojila tretje mesto. Med veterani edina medalja Bojan Lampreht za prvo mesto, za ekipno zmago pa sta prispevala še Vladimir Ravnikar in Matija Japelj. In še ena zlata medalja v kombinaciji, ki jo je osvojil Bojan Lampreht.

Naši mladi strelci so nastopili tudi na tekmovanju v Črenšovcih, kjer se je odvijal drugi krog državne lige za mlade. Med kadetinjami se je tokrat prvič v konkurenci spopadla z elektronskimi tarčami Sabrina Japelj, ki je na koncu osvojila 16. mesto, je pa bila to zanjo povsem nova izkušnja, saj tovrstnih tarč na Vrhniki še nimamo, si jih pa močno želimo, saj le tako bomo lahko konkurenčni ostalim strelcem. V prihodnjem letu imamo v načrtu, da s tovrstnimi tarčami opremimo vsaj del našega novega strelišča, pa upamo, da nam bo s pomočjo kakšnega sponzorja tod tudi uspelo.
V kategoriji pionirjev pa se je tokrat najbolje odrezal zmagovalec 1. kroga, Jan Rom, ki je tokrat zasedel 12. mesto. Da je ekipa osvojila končno peto mesto pa sta pomagala še Jurij Medic in Ambrož Jilek.

 

In še eno tekmovanje je za nami, to je nastop članov v drugi državni ligi, kjer je ekipa Vrhnike ponovno osvojila drugo mesto. Med Posamezniki je na drugo stopničko stopil Bojan Lampreht ml., ki je za zmagovalcem Della Tore Dejanom iz Vremščice zaostal za 0,7 kroga. Na tretjo stopničko je stopil Jurij Čakardič iz Ankarana, na petem mestu Bojan st. in na 12. mestu Mojca Rus. V skupnem delu po dveh kolih pa sta med prvimi tremi oba Bojana, s tem, da je mlajši zamenjal očeta na drugem mestu. Ekipno pa smo še vedno drugi.

Oglejte si tudi