Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Športnik leta postal Aleš Sečnik

Vrhnika, 1. februar – Športna zveza Vrhnike je ob izteku prvega koledarskega meseca novega leta podelila športnikom priznanja za njihove dosežke v minulem letu. Najvišje priznanje je tokrat prejel plavalec Aleš Sečnik, podelili pa so tudi zlate, srebrne in bronaste plakete ter pohvale.
Kot rečeno je najvišje odlikovanje prejel Aleš Sečnik, sicer član Plavalnega kluba Kamnik, ki pa ga je življenjska usoda zelo kmalu prikovala na invalidski voziček. Kljub trajni poškodbi hrbtenice je sledil športnemu duhu, ki so mu ga že v rani mladosti vtisnili v njegovo zavest starši. Danes je plavalec v disciplinah 50 metrov delfin, 50 metrov prsno in 50 metrov prosto. V Franciji je dosegel nov svetovni rekord v plavanju na 50 metrov delfin in leta 2011 odplaval normo za londonske paraolimpijske igre. Na žalost je zaradi nesrečnih količnikov, ki naši državi »odčitavajo« koliko tekmovalcev bo odšlo na igre, moral ostati doma. Alešu je najvišje vrhniško športno odlikovanje podelil župan Stojan Jakin, čestitala pa sta mu tudi olimpionik Miro Cerar in predsednica vrhniške športne zveze Irena Oblak.


Aleš je obenem prejel tudi zlato plaketo, ki jo prejmejo najboljši lokalni športniki (izmed njih pa izberejo najboljšega – športnika leta). Del prestižnega kluba so postali še Špela Urbančič iz Šolskega športnega društva Log-Dragomer, ki je v lanskem letu krojila vrhove evropskih in svetovnih lestvic cheer dance plesa v skupini prosti slog – plesni pari in skupine. S svojo soplesalko jev kategoriji prostega sloga – plesni pari celo vodilna na evropski ECU lestvici cheer lige. Zlato plaketo je prejela Renata Nolimal, članica Športnega društva Viteško lokostrelski red Vilijem, ki je lani osvojila 2. mesto v streljanju na 3D tarče na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, prav tako si je priborila srebro na državnem prvenstvu in še na dveh mednarodnih tekmovanjih. Štefan Hadalin, član Sport kluba Dol Ajdovščina, je že tretje leto član slovenske smučarske reprezentance mlajših mladincev. Zlato plaketo je pridobil za rezultate na prvih olimpijskih igrah za mlade (5. mesto – slalom, 7. mesto - superkombinacija) in za srebrno medaljo v skupnem seštevku. Miro Cerar je podelil zlato plaketo tudi Bojanu Debencu iz Triatlon kluba Ljubljana, ki je v kategoriji od 55 do 59 let zmagal na triatlonu IronMan na Kanarskih otokih  (čas: 11 ur in 31 minut). Zlato plaketo je prejela še lanska športnica leta Nina Vehar (Savate klub Rival), ki je osvojila drugo mesto na svetovnem prvenstvu v Bolgariji in pa Nuša Rajher, članica Taekwondo kluba Vrhnika, ki je na olimpijskih igrah v Londonu dosegla 9. mesto. Namesto nje je priznanje na odru prevzel Primož Rus.


Vsako leto podelijo tudi posebna priznanja za dosežke v minulem letu. Letos so jih iz rok Alenke Bikar prejeli: Jakob Slavec iz Taekwondo kluba Vrhnika, Mladinska nogometna šola Drenov Grič – Vrhnika, Društvo Autosport Jazon ter strelsko društvo Vrhnika. Poleg omenjenih priznanj so se na odru zvrstili še prejemniki srebrnih (podeljeval Miran Stanovnik) in bronastih priznanj (podeljeval Aleš Prek), podeljene pa so bile tudi številčne pohvale (podeljevala Nina Vehar).


Športni praznik so popestrili sekstet Odoica, glasbena skupina iz Glasbene šole Vrhnika ter akrobatska skupina Snowflake. Dvorana je bila nabito polna, kar je potrjevalo besede župana Stojana Jakina, ko je nagovoril zbrane, češ da je šport v današnjem času ena od redkih stvari, ki nas še združuje. Predsednica športne zveze Irena Oblak pa je dejala, da so rezultati športnikov iz leta v leto boljši, ne gre pa tudi spregledati dejstva, da nekateri uspešni posamezniki kljub pozivom športne zveze po prijavi svojih rezultatov (in s tem sodelovanju v izboru za Športnika leta) tega ne storijo in tako ostanejo spregledani. V tej luči je posebej omenila dosežek šahista Mateja Šebenika, ki se lahko pohvali z nazivom šahovski velemojster, in Milana Jevška, ki je z veteransko košarkarsko državno reprezentanco 50 + osvojil naslov evropskih prvakov v Litvi.

(gt, foto: Gašper Tominc)

Oglejte si tudi