Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Smučarski izlet na pustno soboto, v izvedbi MŠKD Verd in KVŠ.

Na pustno soboto, 09.02.2013, sta MŠKD Verd in KVŠ Vrhnika organizirala letošnji drugi smučarski izlet, tokrat na smučišče Gerlitzen nad Osojškim jezerom.
Tokrat je bilo zanimanje nekoliko manjše, vseeno pa se nas je 29 udeležencev nekaj po 6.00 uri podalo na pot proti karavanškemu predoru. Po krajšem postanku in »welkom drinku« na počivališču Hrušica, smo se podali še na zadnji del poti in nekaj po 8.00 uri prispeli do smučišča. Pričakalo nas je oblačno in mrzlo vreme, vendar nas to ni odvrnilo, da se ne bi z veseljem podali na bele strmine. Proge so bile lepo urejene na njih pa ni bila prevelika gneča, gostinska ponudba pa je bila tudi zadovoljiva. Proti popoldnevu je pričelo še rahlo snežiti, tako da je marsikdo našel izgovor za predčasno posedanje v toplih brunaricah. Vsega lepega pa je enkrat konec in tako smo se morali tudi mi odpraviti v dolino, kjer nas je čakal avtobus. Tokrat moramo udeležence pohvaliti, saj ni bilo zamudnikov in smo ob 16.30 uri krenili proti gasilnemu domu na Verdu. Tudi tokrat smo na poti nazaj imeli manjši srečelov, pred gasilni dom pa smo se vrnili ob 18.30. uri.

Tokrat si je eden od udeležencev žal nekoliko huje poškodoval nogo in je bil prisiljen predčasno končati s snežnimi užitki.

Naš naslednji smučarski izlet (seveda ob zadostnem zanimanju) se bo zgodil 23.02.2013, destinacija pa je avsrijsko smučišče Katschberg, kjer je na voljo 30 smučarskih prog, ki skupaj merijo več kot 70 kilometrov. Lepo vabljeni.

 

Se vidmo...                                                                                                             Za MŠKD Verd

                                                                                                                                      Sašo Jarc

Oglejte si tudi