Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Regijska prvenstva 2014

Bliža se državno prvenstvo v Laškem in zdaj je čas za zaključna prvenstva in zadnje nabiranje norm pred nastopom finalnim nastopom. Pred nami staše zadnja dva naporna meseca, saj se čez vikend vstijo tekmovanja od enega do treh. Vsako od teh je specifično, na vseh pa si strelci nabiramo izkušnje.
Tako je bilo 2.3.2014 v Ankaranu organizirano regijsko prvenstvo s standard zračnim orožjem. Tekmovanja smo se udeležili s člansko in veteransko ekipo. V kategoriji članov smo v rednem delu osvojili naslednja mesta: Bojan st. je bil četrti, Bojan ml. sedmi in Aleš Rom osmi, kar pomeni, da smo bili vsi trije v finalu. Aleš se je finalu odpovedal, na strelsko linijo pa sta še enkrat stopila oba Bojana. Po novih pravilih se finale strelja 20 strelov, vse pa se začne od začetka, brez upoštevanja prejšnjih rezultatov, kot je bilo to prej. Torej začne se od nule in se gre na izpadanje. Najprej se strelja 2 x po tri strele v času 150 sek., nato pa sledijo posamezni streli, vsak po 50 sek. Vsaka dva naslednja strela izpade strelec z najnižjim rezultatom, dokler na koncu ne ostaneta samo dva, ki odločita o zmagovalcu. Zmagovalec je bil Udovič Gorazd iz Postojne, Bojan ml. se je prebil na 4. mesto, na 7. pa ga je zamenjal oče.
Slab dan sta imeli obe članici, ki se nista in nista mogli rešit osmic, tako da sta na koncu pristali Mojca na 4. in Benjamina na 5. mestu.
Drugače je bilo v kategoriji veteranov, kjer je Bojan st. prepričljivo z naskokom 17 krogov zmagal, pri veterankah pa sta bila Mojca in Benjamina na drugem in tretjem mestu.
V ekipnem delu je pri članih Vrhnika osvojila 2. mesto.

 

V dneh 8. in 9.3.2014 pa je dva regijska tekmovanja gostila Vrhnika.
V soboto so nastopili strelci s serijskim zračnim orožjem v vseh kategorijah. Tako se je, zaenkrat še na starem strelišču zvrstilo 85. strelcev, od katerih jih je nekaj še lovilo normo, nekaj, ki pa so normo že imeli pa se tekmovanja niso udeležili.
V kategoriji cicibanov je Jilek Ambrož osvojil 8., Čretnik Jošt 14. mesto. Pri cicibankah je Dobrovoljc Meta ponovno ugnala svojo tekmico iz Cerknice. Pri ml. pionirjih je Jan Rom osvojil bron, Jurij Medic je bil 10. in Jaka Čretnik 15. Prepričljiva je bila zmaga Ožbeta Drašlerja, ki je kljub slabšemu streljanju v zadnji seriji odskočil od zasledovalcev. Pri članih je Bojan st. osvojil bron, na odličnem 4. mestu pa tokrat Aleš Rom, ki je pokazal, da se tudi v kratkem času z marljivim treningom, da priti na vrh. Med članicami je bila Benjamina 2., Mojca pa je osvojila 5. mesto. Tudi pri veteranih ni bilo velikih sprememb. V kategoriji nad 50 let zmaga Bojana st., nad 60 let, je Matija Japelj postal bronasti, pri veterankah je bila Benjamina zopet 2. Mojca pa 4. 
V ekipnem delu smo pri večini imeli nepopolne ekipe, pa kljub temu so bili ml. pionirji 4., člani in članice so zmagali, zmaga tudi pri veterankah, veterani pa so zaradi manjkajočega enega člana ekipe ostali na 3. mestu.

V nedeljo pa smo gostili strelce s standard pištolo. Tekmovanja se jih je udeležilo 29. V rednem delu je bil naš edini strelec s pištolo Bojan st. na 3. mestu, v finalu pa je začel slabo. Tudi zadnji trije odlični streli ga niso zaščitili pred izpadom in je tako na koncu po finalni seriji osvojil 7. mesto. Edina medalja za Vrhniko je bila v kategoriji veteranov, kjer je Bojan zmagal. 

Oba dneva na Vrhniki sta minila v lepem sončnem vremenu, v dobri volji in tekmovalnem duhu. Tekmovanje je bilo po mnenju tekmovalcev organizirano zgledno, v nedeljo je ponagajala elektrika, drugih problemov pa po intervenciji Elektro Medič, ni bilo. Tudi finale, ki je bil tokrat prvič na Vrhniki, je bil organiziran odlično, brez zapletov in tekoče.

Ob tej priliki se moramo zahvaliti občini Vrhnika - MESTNO REDARSTVO, ki so v soboto omogočili nemoteno parkiranje tekmovalcem in so bili res za vzgled vsem ostalim redarjem v regiji, ki tega posluha nimajo. Hvala tudi Elektro Medič za hitro intervencijo.

Oglejte si tudi