Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Pester strelski vikend

V soboto, 25.februarja, smo se strelci SD Vrhnika udeležili 4. memoriala Vladimirja Kebra v Slovenskih Konjicah. Odmevnejših rezultatov sicer nismo dosegli, smo pa z udeležbo počastili spomin na prvega trenerja našega trenerja Bojana Lamprehta. Med pionirkami se je zelo dobro znašla Meta Dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah osvojila drugo mestu, za grosupeljčanko Saro Slak, a je po odličnem boju v finalu osvojila 4. mesto. Ekipa pionirjev v sestavi Ambrož Jilek, Jošt Čretnik in Jaka Čretnik je zasedla 7. mesto. Med člani v kategoriji open, je 4. mesto zasedel Bojan Lampreht, 8. pa Vladimir Ravnikar. Med članicami je bila tretja Natalija Oberč Grmek. S pištolo sta nastopila Bojan Lampreht in Marcello Notersberg, žal pa se nista uvrstila v finale.
Pred memorialom je potekal tudi 5. krog Kekčevega pokala, v katerem smo nastopili z ekipo mlajših pionirjev. Med ml. deklicami je Ajda Kogoj Fabčič osvojila deveto mesto, med fanti  pa Jošt Čretnik 24., in Klemen Grmek 31. mesto. Ekipno so osvojili 10. mesto, tako da jim ni uspelo ponoviti lanskega uspeha. 

V nedeljo, 26. februarja, smo na Vrhniki gostili regijsko prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško, katerega se ga je udeležilo 94 strelcev primorsko-notranjsko-kraške regije. To je bila tudi prva večja preizkušnja za naše nove sodnike in kljub nekaj spodrsljajem, so jo ob pomoči starejših kolegov uspešno prestali. Je pač še vedno v veljavi stari izrek, da so za dobro delo potrebni kilometri, in te bodo vsekakor dobili.

Tudi po tekmovalni plati smo bili uspešni. Devet mladih članov je doseglo norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo letos, po dveh letih, ponovno na  Rogli. Med mlajšimi pionirji so bili uspešni Jošt Čretnik na petem, Lovro Zamejc na osmem in Klemen Grmek  na devetem mestu. Ekipno so bili drugi. Med mlajšimi pionirkami sta bili Ajda Kogoj Fabčič na tretjem in Zoja Notersberg na četrtem mestu. Med pionirji je Ambrož Jilek zasedel četrto, Jaka Čretnik šesto mesto, med pionirkami je zmagala Meta Dobrovoljc, Senta Bajrektarevič je bila peta. Pri članih je bil drugi Bojan Lampreht, šesti Vladimir Ravnikar in sedmi Aleš Rom, ekipno so zasedli drugo mesto. Med članicami je bila druga Benjamina Rudolf, tretja Mojca Rus in peta Natalija Oberč Grmek, med ekipami so zasedle prvo mesto.

Med veterani sta zmagali obe ekipi, moška in ženska, tudi posamezno so vsi člani ekip stali na stopničkah. Razveselil pa nas je tudi naš Matija, ki je po operaciji in uspešnem okrevanju ponovno pričel s treningi in že kar na prvem nastopu osvojil zlato.

Ob koncu tekmovanja, pa tudi že med njim, smo čas, ki je bil na razpolago izkoristili za prijetno druženje ob jedači, saj je naš Franjo Čretnik za najmlajše poskrbel s Hot Dogi, Katarina Jilek pa nas je razvajala z odličnim bogračem. Posebna zahvala gre tudi sosedom na strelišču, Lokostrelskemu klubu VLR Vilijem, ki nam je odstopil del njihovega prostora, ki smo ga uporabili za garderobo. Glede na mnenja udeležencev, smo ponovno dobili potrditev, da smo se dobro pripravili, tekmo izpeljali na nivoju in ne glede na izide in rezultate utrdili vezi med strelci v regiji.

Oglejte si tudi