Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Patrik Divković postal mladinski svetovni prvak v taekwondoju

Taekwondist Patrik Divković je osvojil zlato medaljo na svetovnem mladinskem prvenstvu v Burnabyju v Kanadi in tako postal prvi mladinski svetovni prvak iz Slovenije v zgodovini tega športa.

Patrik Divkovič, občan Vrhnike, je z umirjenim pristopom in osredotočenostjo zmagoval iz borbe v borbo. V treh dvobojih, proti Rusu Kamilu Karimovu, Kazahstancu Nartaju Urazbajevu in Kitajcu Yanu Baiu, je zmagal v dodatku, v finalu proti Turku Hasanu Canu Lazogluju pa je v drugem delu dvoboja zaostanek spremenil v zlato vodstvo. Zadnje sekunde dvoboja je suvereno nadzoroval in osvojil zlato medaljo. "Trenutno se še ne zavedam, da imamo svetovnega prvaka. Še vedno sem pod vtisom finalnega dvoboja in je težko kar koli opisati razen izliva sreče. Do danes sem upal, da bomo dobili medaljo kakršne koli barve. Zdaj imamo tisto najlepše barve," je za nacionalno televizijo povedal selektor mladinske izbrane vrste Zoran Zarić. 
Svetovno mladinsko prvenstvo se je odvijalo od 16.11. do 20.11.2016. Zlata medalja Patrika Divkovića je Slovenijo na seznamu uspešnosti držav svetovnega mladinskega prvenstva v skupnem seštevku dvignila na visoko deseto mesto. V deški konkurenci pa celo na peto! Na njej so pred Slovenijo le štiri taekwondo velesile – Južna Koreja, Rusija, Iran in Turčija. 
Patrik trenira v Športnem društvu taekwondo Tempo v Logatcu, pod vodstvom trenerja Gorana Divkoviča od 6. leta dalje. (gt)

Oglejte si tudi