Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V TRAPU DVAKRAT STOPNIČKE

Od petka do sobote je bilo na strelišču Črne njive nad Ilirsko Bistrico državno prvenstvo v trapu. Nastopilo je 54 najboljših slovenskih strelcev in 10 ekip.

 

Trodnevno tekmovanje je bilo že samo po sebi zelo naporno, dodatno pa so ga otežili izredno slabi pogoji drugi dan tekmovanja. Na žalost smo imeli v seriji, katera je bila dvakrat prekinjena zaradi nevihte, udarov strele in kasneje megle tudi člana ekipe Anžeta Macurja. Tako smo v tej seriji izgubili vse možnosti za ekipni uspeh in na koncu kljub imenitnemu finišu v zadni seriji za 1 zadetek zaostali za tretjim mestom.

Med posamezniki sta se dva naša tekmovalca Denis Vatovec in Aleš Hozjan prebila med 6 polfinalistov. Po izjemnen nastopu v polfinalu, kjer se strelja na 15 tarč sta jih oba zadela po 14 in se uvrstila med 4 tekmovalce, ki se borijo za medale. Po končanem boju sta zasedla 2. in 3. mesto kar je naš največji uspeh v zadnjih letih. S tem je tudi poplačan trud za vloženo delo.

 

Rezultati ekipno: 1. Ilirska Bistrica 332 zadetkov, 2. Brda 330, 3. Rudar Globoko 323, 4. Štefan Kovač Murska Sobota 323 in 5. Vrhnika 322.

 

Posamezno člani:

1. Andraž Lipolt, Ilirska Bistrica v rednem delu 113, v polfinalu 14 in v boju za medaljo 15, 2. Aleš Hozjan 113, 14, 9 in 3. Denis Vatovec 114, 14, 11.

 

Ostali naši tekmovalci so zasedli naslednja mesta: 15. Igor Macur, 29. Anže Macur, 34. Ferdo Škof in 36. Štefan Pleško. Med mladinci je Matej Gabrovšek zasedel 7. mesto.

 

Trap klub Ilirska Bistrica je prav v letošnjem letu prenovil strelišče in ga tudi opremil z novo elektroniko, kar je tudi pogoj, da se lahko izvajajo tekmovanja po novih pravilih ISSF. Na strelišču Črne njive bosta tako v letošnjem letu še dve državni prvenstvi in sicer v septembru državno veteransko prvenstvo v organizaciji SD Vrhnika in proti koncu septembra še državno prvenstvo v dvojnem trapu, katerega organizator bo TK Ilirska Bistrica.

Oglejte si tudi