Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mladi planinci na izlet v Škocjanske jame z vlakom

V soboto, 12. 1. 2013 se je 58 mladih planincev iz Planinskega društva Vrhnika z vlakom odpravilo na izlet v Škocjanske jame. Kar smo videli, upraviči to, da spadajo jame na Unescov seznam svetovne dediščine. Izlet je imel dve posebnosti. Prva je ta, da smo se peljali z vlakom. To predstavlja otrokom posebno dogodivščino. Ne vemo v čem je glavni razlog, vendar sta veselje in vznesenost otrok govorila sama zase. Druga posebnost izleta pa je bila ta, da nismo šli v višino ampak v globino. Tako smo si širili obzorja tudi na drugih področjih in ne samo na planinskem.

Spodnje besedilo so vtisi iz izleta treh udeleženk:

 

Zjutraj smo se zbudili in odšli na železniško postajo Verd. Z vlakom smo se odpeljali v Divačo. Od tam smo se peš odpravili proti Škocjanskim jamam. Kaj kmalu smo opazili udorno dolino reke Reke. Nato smo se z vodičem spustili v kraško podzemlje. Sledili smo toku reke vse od ponika. Nato smo se z gondolo odpeljali nazaj na začetek. Sprehodili smo se po učni poti. Ogledali smo si še vas Škocjan in se od tu vrnili na železniško postajo v Divači.

Vlak nas je skozi temno noč odpeljal domov.

 

Hana Gombač (6. razred)

 

Danes smo si ogledali 2. del Škocjanskih jam. Ko smo prispeli z vlakom v Divačo, smo imeli malico. Do Škocjanskih jam smo hodili veliko časa. Videli smo veliko kapnikov in se peljali z gondolo. Z vlakom smo se peljali eno uro. Današnji dan je potekal zelo, zelo ZABAVNO!

 

Miranda Nrecaj in Neja Dulmin (4. razred)

 

Fotografije: Miro Malneršič

Oglejte si tudi