Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Lintverni po Vojskarski planoti

Kot običajno smo se zbrali v soboto zjutraj pred Cankarjevim hramom na Vrhniki in se po jutranji kavici odpravili preko Logatca, Godoviča in Idrije proti Vojskemu.

Naše izhodišče je bilo na prijetni domačiji gostoljubnega Emila Tratnika in njegove Romane Za robom, ki sta nas prijazno sprejela in pogostila pred odhodom na potepanje po Vojskarski planoti. Emil nas je vodil skozi doline in vzpetine po planoti in pripovedoval o njenih značilnostih, zgodovini in ljudeh, ki so navajeni vsega mogočega na takšni planoti. Spotoma smo se ustavili pri prijazni domačinki in obudili razne spomine ter nadaljevali pot.

Pot nas je naprej vodila mimo partizanskega grobišča do razgledne točke Hudournik nad Dolenjo Trebušo in Gačnikom, od koder smo se potem vračali po drugi poti do Emilove domačije. Emil nam je omogočil tudi spoznavanje hitrega premagovanja dolov na planoti, kar so najbolj »gajstni« Lintverni pod vodstvom Emila tudi preizkusili.

V organizaciji Špilčka in domačinov, Tiborja s Krasa in prijatelja lovca z ugankami, smo preživeli prijetne urice ob dobri hrani in pijači ter se proti večeru zadovoljni vrnili na Vrhniko.

Za nami je še eno izjemno druženje in spoznavanje lepot naše domovine. Fotografije pa dokumentirajo prej povedano in še več. Pohoda smo se udeležili: Špilčk, Povžar, Padalc, Cvičkar, Duno, B`čar, Cvele in Grintov'c

.

Tekst in fotografije:Grintov'c

Oglejte si tudi