Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Letos ulice zasedli tudi roleristi

Vrhnika, 27. avgust – Zadnja sobota v avgustu je na Vrhniki navadno rezervirana za kolesarsko-tekaško prireditev v organizaciji Športnega društva Agonija. Letos so se kolesarjem in tekačem pridružili še roleristi.
Športno popoldne so najprej začeli kolesarji s petkilometrskim vzponom na Ulovko (Fondriestov vzpon na Ulovko), kjer so morali opraviti 340 višinskih metrov vzpona. Kolesarski šprint do brunarice je najhitreje opravil Aljaž Trenta s časom 14 minut in 36 sekund, med ženskami pa je slavila domačinka Ajda Opeka (16: 37). Komaj je najhitrejši kolesar prevozil ciljno črto, že so se v športnem parku začeli otroški teki. Najprej so se na 200 metrov pomerili najmlajši, nato pa na 400, 800 in 1200 metrov še osnovnošolci. Večerno dogajanje so prvič popestrili tekmovalci z rolerji, od katerih je najhitrejši Nejc Mavsar za 10 km vrhniških ulic potreboval 17 minut in 50 sekund. Njihov brezkompromisni boj med tekmeci je na ostrih zavojih gledalcem jemal dih. Športni večer so sklenili tekači na 5 ali 10 km: najdaljšo traso je najhitreje pretekel Peter Lamovec s časom 32 minut in 25 sekund, med dekleti Maja Pivk (43:21); krajšo pa Simčič Gregor (17:47) med moškimi in Natalija Merčnik (22:13) med ženskami. Organizator je nagradil tudi najhitrejše v kombinaciji teka in kolesarskega vzpona. Med moškimi so to bili Matej Jakša pred Mitjem Črnčecem in Janom Stražišarjem, med ženskami pa Tina Leščanec, Maja Grampovčan in Ana Podlipnik.

Na celotnem tekmovanju je sodelovalo okoli 300 tekmovalcev različnih starosti, ki so se lahko pred in po tekmovanju sprehodili med stojnicami z vrhunsko športno opremo, doseženih rezultatov pa se veselili ob skupini Rock Partyzani, ki je igrala še pozno v noč.

 

Gašper Tominc, foto: GT

 

REZULTATI na tej povezavi.

 

Oglejte si tudi