Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Hadalin z največ navijači

Kranjska Gora, 5. marec - Avstrijec Michael Matt je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Gre za njegov prvenec. Drugo mesto je pripadlo Italijanu Stefanu Grossu (+0,30), tretji je bil Nemec Felix Neureuther (+0,46). Edini slovenski finalist Štefan Hadalin (+2,29) je osvojil 22. mesto.

Za veselje domačih navijačev je poskrbel 21-letni Vrhničan Hadalin, ki se je znova izkazal kot mojster prvih voženj, ko je z visoko startno številko 46 ujel še zadnjo vstopnico za finale, svoj prvi finale v Kranjski Gori. Hadalin je vpisal 30. čas prve vožnje ter nastopil kot prvi na startu finalne vožnje, kjer je na koncu njegov nastop zadoščal za 22. mesto, kar je njegov najboljši dosežek na vitranški progi.

»Zelo sem zadovoljen. Moramo vedeti, da sem prišel v finale z najvišjo številko. Bilo je korektno. Pred domačimi navijači prvič v trideseterici, da sem jim dal neko zahvalo za ta vikend, ker so nas spodbujali tudi v slabšem vremenu. Druga vožnja res ni bila najboljša, nisem se najbolj sprostil. Imel sem tudi malce težav s smučarski čevlji, ker so bili mehki. Kljub temu mislim, da mi je uspela solidna vožnja, ne najboljša. Postavil sem tretji čas druge vožnje. Zadovoljen sem z 22. mestom in novimi deveti točkami za svetovni pokal,« je dejal Hadalin, ki je zadovoljen s sezono, v kateri je zablestel z 10. mestom na svetovnem prvenstvu v Sankt Moritzu. (STA)

Oglejte si tudi