Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Extremna kolesarska Dirka Okrog Slovenije 2013

Letos že sedma po vrsti ultra kolesarska okrog Slovenije (1229km, cca 14,400 višinskih metrov) je bila na sporedu od 9 – 12 maja 2013. Dan pred tekmo smo imeli tehnične preglede koles, opreme in spremljevalnih vozil. Zvečer pa še, v sproščenem vzdušju hotela Jamski dvorec, slavnostno žrebanje štartnih številk.
Letos prvič sta bila prijavljena v kategoriji dvojic dva avstrijca z kolesi na ročni pogon. Za njima je štartala po letu premora ponovno ena ženska solo, nato šest moških solo nad 50 let. Za njimi je bilo na štartu še 28 moških solo do 50 let potem dva mešana para in pa kar 18 moških dvojic. Kar je tudi posledica ker se bliža dirka čez Ameriko, RAAM. Zato tukaj ni bilo lanskega zmagovalca avstrijca Strasserja, pa tudi slovenski adut za zmago Marko Baloh se je raje odločil za dvojice.

Tako smo dobili novega zmagovalca na DOS-u 2013. To je Mitja Rok z časom 45ur in 28minut. Nad 50let je zmagal Miran Modic. Uspešno pa je prišla do cilja tudi edina ženska (Andreja Jagodic) 

Vsega skupaj je odtopilo 12 posameznikov in še dva moška para. Medtem pa je uspešno prišla na cilja v Postojni tudi moška dvojica na ročni pogon. Pri mešanih dvojicah sta zmagala lanska zmagovalca TAN TEAM ( Tanja Kavčič in Andrej Zaman) Pri moških dvojicah, pa se je obetal hud boj za zmago med lanskima zmagovalcema ( Tadej Blatnik in Andrej Komac) ter novo dvojico ( Marko Baloh in Iztok Melanšek). Slednja sta zmagala z časom 37 ur in 28 minut ter z prednostjo 1 ure in 38 minut.

 

 

ZAHVALA

Za konec pa bi se rad še enkrat zahvalil vsem sponzorjem, ki so mi omogočili udeležbo na tej extremni dirki že tretje leto zapored.

Helios, HG Trade, Premium, Avtotehna VIS, Športna trgovina Sportstyle, Smolič sp, Te-Co, Mištrafovič s. p., Tonka bar in Kolesarska trgovina Jan sport.

 

Hvala!                                                                       
Stane Dolinšek, KD BAM.B

Oglejte si tudi