Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Dvodnevni pohod po vzhodnem delu Pohorja

Nekaj Zimzelenov, Barjanov in Sončkov  se je 23. in 24. avgusta 2016 odpravilo na dvodnevni pohod po Mariborskem Pohorju.

Milan in Frenk sta 21 pohodnikov popeljala od Mariborske koče do razgledišča pri  zgornji postaji gondole in do cerkve sv. Bolfenka iz začetka 16. stoletja. Ko smo se razgledali po  dolini Drave, smo se podali do Ruške koče pri Arehu, kjer smo potem tudi prespali. Še pred večerom smo šli do Žigartovega vrha (1346 m), kjer stoji razpadajoči stolp.  Med potjo smo našli nekaj jurčkov, ki so nam jih prijazni kuharji v koči pripravili za pokušino.

Naslednji dan smo nadaljevali pot v sotesko Lobnice, kjer smo se preko zavarovanega gozdnega območja Pragozd Šumik, spustili do 24 m Velikega slapa Šumik (950 m n.v.). Spust do slapa in nazaj je bil kar malo velik izziv za nas, saj že dolgo časa nismo držali jeklenic in klinov. Po kratkem počitku smo zagrizli strmo v breg proti Koči na Klopnem vrhu (1280 m), kjer smo se zopet okrepčali in občudovali del Maribora in okolice.

Ostalo nam je še slabe tri ure poti do Koče na Pesku (1386 m). Razveselili pa smo se našega avtobusa, ki nam je pripeljal naproti ter nam skrajšal pot za kake pol ure.

Hvala vodnikoma za prijetno načrtovano in vodeno pot,  hvala vsem pohodnicam in pohodnikom za dobro vzdušje  na celotni poti in na svidenje na naslednjem pohodu.

Zapisala : Jerneja Telban

Foto: Stane Kržmanc

Oglejte si tudi