Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Cveletov pohod 2013

Cveletov tradicionalni že 4. po vrsti tudi dež ni preprečil. Lintverni smo se, ne oziraje na slabo vreme, odločno podali iz Cerknice proti Slivnici. Dežniki, pelerine in prava obutev so nam dajali samozaupanje in tudi ko smo srečali konje, kako se neprizadeto pasejo tudi v dežju, smo se še bolj zagnali v hrib in prav hitro prispeli v Dom na Slivnici, kjer nas je oskrbnik prijazno postregel.

 

Nadaljevanje ni bilo nič kaj bolj drugačno, le še drselo je ko smo se spuščali s Slivnice proti Radleku. Radlek, prijazna vasica na Bloški planoti, vsepovsod polno nacepljenih drv, je dajala vtis, da so že vsi pripravljeni na naslednjo zimo. Prav kmalu smo zavili mimo vse bolj razpadajoče vojašnice na Velikih Blokah in do Cveleta v Volčjem ni bilo prav daleč.

 

Prijazen sprejem, kot ponavadi in najprej nekaj toplega "na žlico" se je prav prileglo. Lintverni smo zdaj oživeli drugače, prijetno vzdušje in dobra hrana sta nam povrnila vse energije in dobro voljo. Počakali smo še, da se zunaj do konca zlije, nato pa se zadovoljni odpravili proti Vrhniki. Nuši in Cveletu, še enkrat več, hvala in nasvidenje tudi prihodnje leto.

 

V letošnjem pohodu smo sodelovali: Bankir, B'čar, Cvele, Cvičkar, Grintovec, Ligojnc, Peter, Povžar, Špik, Špilčk ter Vezist.

 

Fotografije: Grintovec, Cvičkar in Vezist,

Besedilo: Vezist

Oglejte si tudi