Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Aktivni igralci pingponka

V marcu in aprilu smo se v Namiznoteniški sekciji Športnega društva Vrhnika udeležili štirih tekem, kadeti pa so odigrali pet ekipnih tekem v Kadetski ligi Medregijske namiznoteniške zveze.

V prejšnjem članku smo pisali o udeležbi na 3. Republiškem turnirju za kadete, 17. Marca, 5. Turnirju za jakostno lestvico Medregijske Namiznoteniške Zveze (MRNTZ) in Državnem prvenstvu za mladince.

27. aprila smo znova odšli v goste h klubu iz Preserja, kjer so pripravili tradicionalni memorialni turnir Gregorja Legiše. Turnir je potekal že osmo leto zapored. Poimenovan je po mladem, perspektivnem igralcu, članu Namiznoteniškega kluba Preserje, ki je pred leti tragično preminul v prometni nesreči. Od takrat naprej se na ta datum v Preserju zberejo najboljši igralci v kategoriji kadetov in v njegov spomin odigrajo turnir. Zmagovalec prejme prehodni pokal. Tokrat sta nastopila Miha in Luka Podobnik, ki sta dobro kosala s starejšimi igralci, saj oba nastopata še v kategoriji mlajših kadetov.

Ekipni turni Alpe-Adria, ki je bil predviden 28. v mesecu smo morali na žalost odpovedati, saj je bilo premalo prijavljenih ekip. Turnir bomo predvidoma izvedli v septembru, v začetku sezone, ko bo zagnanost klubov večja, rezultati turnirja pa se bodo šteli za skupno razvrstitev v pokalu Alpe-Adria 2013/2014, kar bo še dodatna motivacija za nastop.

V prvih dveh tednih maja je ekipa kadetov v sestavi Jan Vrhovec, Nejc Nagelj, Teo Ponikvar, Luka Podobnik in Miha Podobnik odigrala tudi vseh pet tekem v kadetski ligi MRNTZ. Z zmagama nad ekipama NTK Logatec in NTK Preserje II ter porazi proti NTS Mengeš I, NTS Mengeš II in NTK Preserje I se je uvrstila na četrto mesto.

Že drugič pa bomo ob zaključku sezone organizirali tudi turnir za Jazonov pokal, ki bo ena izmed mnogih spremljajočih prireditev Argonavtskih dni na Vrhniki. Potekal bo 2. Junija v telovadnici OŠ Antona Martina Slomška, s pričetkom ob 10. uri. Vabljeni so vsi osnovnošolci in dijaki iz širše ljubljanske regije.

(fotografija: 1. Jazonov pokal v namiznem tenisu, 2012)

 

Ž.P.

 

Oglejte si tudi