Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

60 letnica Strelskega društva Vrhnika

Ja, prišel je čas, ko smo tudi mi zabeležili svoj jubilej. To se je zgodilo 30. novembra, ko smo se zbrali, da obeležimo ta, za nas vesel dogodek. Res jih ni veliko let, pa vendar je to za nas ogromno in pomeni dolgo pot.

Našo slovestnost smo sklenili s podelitvijo priznanj za dolgoletno sodelovanje z institucijami v občini, kot tudi z ostalimi strelskimi društvi v naši regiji. Z nekaterimi sodelujemo že od samega nastanka, na kar pričajo razna priznanja, fotografije iz davnih dni. Na dan izvedbe jubileja smo na strelišču gostili tudi 140 strelcev iz naše zahodne regije, ki je med največjimi v Sloveniji. Ob 10. uri smo prekinili tekmovanje in se skupaj z gosti preselili v sosednjo lokostrelsko dvorano, kjer se je pričelo slavje. Kot se pritiče za takšen jubilej, je najprej zaigrala slovenska himna, nakar je prisotne nagovorila povezovalka Anita Čretnik. Najprej je orisala kratek zgodovinski potek društva, ki seže v leto 1953, kot smo našli najstarejši zapis v občinskih knjigah. Verjamemo, da je društvo obstajalo že prej, vendar so se pomembni dokumenti izgubili, ali pa so bili nehote uničeni. Kljub temu je za nas, to veliki jubilej, ki ga praznujemo sicer z zamikom, saj pred tem nismo imeli niti primernega prostora, da se zberemo in to dostojno proslavimo. 

Med gosti je bil povabljen tudi župan občine Vrhnika, g. Stojan Jakin, ki je v nagovoru povdaril velik pomen športa za občino in njene občane. Med besedami je bilo razumeti mnogo besed, ki nas bodo dodatno vzpodbujale, k še boljšemu delovanju in boljšim rezultatom. Sledila je podelitev priznanj organizacijam, s katerimi smo že vrsto let v navezi in imamo pristen kontakt in sodelovanje. V imenu občine je priznanje prevzel župan, g. Stojan Jakin, v imenu Zavoda Ivana Cankarja je priznaje prevzela ga. Tina Celarc, v imenu Strelske zveze Slovenije, podpredsednica ga. Polona Sladič, v imenu društva Invalidov Vrhnika, g. Željko Kralj, SD Postojna, g. Marjan Hebar, SK Izola, g. Darij Ban, SD IX. korpusa Piran, g. Branko Malinovič, SD Jožeta Mihevca Idrija, g. Vladimir Kržišnik, SD Salonit Anhovo, g. Henrik Valentinčič, SD Ankaran, g. Jurij Čakardič, SD Panovec, Nova Gorica, g. Sergij Kogoj in v imenu SD Kovinoplastike Lož, g. Anton Žnidaršič. Priznanja so bila pripravljena tudi za OŠ Ivana Cankarja, ŠD EPIC Postojna, SD 4. junij, Ilirska Bistrica, SD Vremski Britof, SD Cerknica in SD Tolmin, ki pa se podelitve niso mogli udeležiti. Vsem navedenim bodo plakete še izročene.

Po vseh teh letih dela, smo še vedno polni elana, še več, s pridobitvijo novih prostorov, ki so za vadbo nedvomno primernejši, smo boljši, vztrajnejši in močnejši.

Na koncu velja zahvala vsem, ki so pomagali pri organizaciji, posebej pa se zahvaljujemo Občini Vrhnika, g. županu, g. Borisu Kraševcu za plakete in medalje, gostilni Pri Kranjcu za pogostitev, Cvetličarna Jana, za donacijo cvetličnega aranžmaja, PGD Verd za logistično pomoč, Viteško-lokostrelskemu redu Viljem, za prireditveni prostor in podjetju Vigrad za najem kemičnega WC-ja.

Ob tej priliki smo od mnogih prejeli čestitke za jubilej in prejeli priznanja, ki bodo s ponosom krasila naše stene in police. Po prireditvi smo cvetlični aranžma odnesli na grob pokojnega strelca Franca Gutnika. 

Želimo si, da bi kakšen del arhiva še pridobili in tako popolnili našo zbirko o delovanju in uspehih društva.

Oglejte si tudi