Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Veselo novoletno druženje na podlipskem

Kot je že v navadi je Krajevna skupnost Podlipa-Smrečje tudi letos na Štefanovo pripravila srečanje starejših krajanov. Z njim smo želeli, ne le da se ob božičnem prazniku in prazniku slovenske samostojnosti srečamo, se pogovorimo o svojih doživetjih in izkušnjah, ampak da tudi na ta način pokažemo medsebojno prijateljstvo, povezanost in enotnost.

V posebno veselje nam je, da se srečanja vsakokrat udeleži velika večina vabljenih vaščanov in da na takšen način prisotni v prijetnem vzdušju ohranjajo vezi s prijatelji, sosedi in znanci, skratka z vrstniki, ki jih življenje druži že vrsto let. Nismo namreč vsi enakih političnih prepričanj in tudi na življenje in duhovnost gledamo vsak na svoj način, smo pa vsi doma v Smrečju ali Podlipi in na to smo upravičeno ponosni. Prav novoletno druženje je tudi priložnost ko se lahko mlajši starejšim zahvalimo, za njihov vzgled, za vse dobro kar kljub letom in tegobam postorijo za našo skupnost. Živimo v času velikih družbenih sprememb, modrost, razumnost in potrpežljivost naše zlate generacije pa nam vedno znova daje trden oprijem, da se ne izgubimo v vrvežu ponorelega sveta – in zato smo jim iskreno hvaležni. 

Druženje smo začeli z sveto mašo, v podlipski cerkvi ki jo je daroval naš novi župnik g. Ladimir Jaksetič. V vedno odlični podlipski gostilni Jurca so nas po maši lepo sprejeli in pripravili odlično pogostitev, za prešerno vzdušje pa so ponovno poskrbeli odlični Cankarjevi muzikantje.
Imeli smo se res lepo, prijetno druženje smo zaključili z voščili, z dobrimi željami in obljubo da se prihodnje leto spet snidemo.

Boštjan Jurjevčič

 

Oglejte si tudi